Ženska intuicija

Kuc-kuc. Samo poštar kuca dvaput. Pitam se šta traži u osam ujutro. Ustajem iz kreveta i nekako uspevam da dopuzim do vrata. Mamurna od prethodne noći. Bilo mi društvo da proslavimo moj novi stan. Nisam se ni uselila, a već sam spržila nov tepih žarom iz nargile.

 ‘’Vidim da će neko da se veseli ovog vikenda, evo izvolite!’’ , reče poštar i predaje mi bordo koverat  sa zlatnom mašnom i nekakvim strasom. Prva stvar koja mi je prošla kroz glavu i pre nego što sam pomislila da se neko udaje/ženi je bila da – onaj ko pozivnicu šalje apsol-je*eno-lutno nema ukusa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografija: Lela Radulović

I bila sam u pravu. Oboje nemaju ukusa. Moj bivsi koji ženi dotičnu, I ona koja voli Grand paradu i ‘’crno i zlatno’’. Moram priznati da sam bila pomalo šokirana. Kad pre? Tek su tri meseca zajedno. Verovatno je trudna. Bilo kako bilo, usledio je šok broj dva. SMS od Nenada. ‘’Sutra veče  pravim momačko veče, voleo bih da dođeš.’’  Ha, momačko veče kod bivšeg. Mislim da neće moći. Šta ću ja tamo? Možda misli da cu da izvodim striptiz za njega i njegovo društvo? Kako god, ja tamo ne idem!

Bila sam kod frizera, kupila sam novu haljinu, uradila nokte i evo upravo se šminkam i krećem kod Nenada. Bilo je jače od mene. Nikad nisam bila na momačkim zabavama, pogotovo kod bivših momaka. Povela sam Emu sa sobom. Oduševljeno je prihvatila poziv, jer je znala da će tamo biti sve sami snobovi, pa da ih malo isprosipa, u svom stilu.

Ding-dong. Vrata otvara Andrea (Nenadova veronica).

‘’Mua-mua , draga, dobrodošla! Izgledaš vrhunski kao i uvek.’’ 

Ovo je bilo u fazonu  ‘’vrhunski-ali tvoj bivši mene ženi, izvoli sedi, jedi i pati ‘’. Mislim se – kakvo je ovo momačko veče? Uopšte nije kao u filmovima, hoću kući. Šta će ona tu, trebalo bi da je kod kuce I drži krastavce na licu. Dolazim i do srećnog mladoženje koji širi ruke, grli me, a potom njegova ruka završava ispod mog struka. Blago užasnuta obraćam mu se: “I dalje si svinja. Samo ovaj put radiš to na šarmantan nacin. Srećan brak!’’

Setite li se starih ljubavi prilikom udaje? Da, ne moramo o tome.

,,Još večeras imam punu slobodu, to mi je poklon od žene, tako da, ako si zainteresovana možemo na balkon da popričamo.’’ – reče Nenad uz meni dobro poznat osmeh. Smrklo mi se pred očima. Znala sam da je greška što sam došla.

Balkon. Nenad I ja. Bila sam nervozna, nisam želela da nas Andrea vidi, primitivna je, pomislila bi svašta. Izvirujem ka dnevnoj i vidim nju i njene frendice kako igraju i cice kao da ih neko plaća po decibelu.  Gledam u Nenada koji ne skida pogled s mene, ne trepće i verovatno misli o tome kako će da me klepi, a da nisam ni svesna. 

“Znaš, Andrea je savršena, ali fali tu nešto. Nije kao ti. Ako bismo mogli samo večeras da budemo zajedno. Molim te.’’

Mislim. Mislim. Mislim. Nešto mi govori, ajde pristani adrenalin-avantura. Stara ja bi pristala sigurno. Ali nova ja mu sapuće: “Kakav si ti i šta ti sve fali, Andrea je premija za tebe.’’

Poljubac u obraz za laku noć i dostojanstven odlazak sa zabave. Ko zna zašto je to dobro. Ispravka, ja znam. Da je bio dobar, ne bi bio bivši. Srecno mladenci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *