Ženi je mesto u kući

Iako smo u 21. veku i dalje se može čuti rečenica – ženi je mesto u kući. Tu dolazimo do gomile nerazjašnjenih stvari. Neke žene se ljute, neke kažu da ih nije briga, a neke se slažu. Ja sam od ovih koje se slažu.

A zašto se slažem? Zašto ženi jeste mesto u kuhinji? Zašto žena mora da pere sudove? Uh, već osećam gnev gomile feministkinja koje me zamišljaju kao neku kučku koja je kreten. Ali  hajde, pročitajte prvo sve pre nego me ubijete.

1. Ona kuva za njega – ok, ovo ne mora biti baš u halterima kako to Karleuša “propoveda”, ali ni to nije loša ideja. Važno je da ume da napravi dobar sendvič…za početak. Posle će on očekivati i palačinke, razne kremove, supicu i razne druge poslastice, ali ono što je jako  važno je da bar nešto prezalogaje. Nijedan normalan muškarac u prvim mesecima veze neće gledati u tanjir već u – ženu. Zato, drage moje, spremanje – makar to i sendvič bio.

sendvic

2. Ona pere sudove. Već je kliše priča o tome kako žena pere sudove, a on joj diskretno prilazi i zgrabi je s leđa. Pa hajde, budimo iskreni, scena jeste kliše, ali je super. Posebno kada uzmete u obzir da svako želi da je poželjan dragoj osobi. Još ako deca nisu tu pa se i ostatak priče sprovede u delo makar i na podu ili kuhinjskom stolu. Zato, žene, perite sudove.

3. Ona mu ne smeta. Sedi u kuhinji i gleda svoja posla kad mu dođu ortaci, kad gleda utakmicu, film ili seriju, kada igra igru na kompu ili čita knjigu/novine. Hahahaha…da, da, kako da ne. Ali dobro, to je ta treća stavka koju im dozvolimo da oni tako vide, a u stvari lakše je da radimo to nego da sedimo i slušamo o faulu ili propuštenom golu.

I hoćete li mi sada reći da ženi nije mesto u kući? Da žena ne treba da bude tu uvek za njega? Da, treba, kao i on za nju. Uvek, svuda, na svakom mestu u svako vreme.

Dakle da, ženi jeste mesto u kući, ali uz pravog muškarca tako da, dragi muškarci, ako ne smatrate da ste zaista takvi, nemojte nikada reći tako nešto svojoj lepšoj polovini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *