Žene u biznisu – kako kroz “stakleni plafon”?

“Neka nedavna istraživanja u SAD-u su pokazala da ukoliko bi udate žene zaradjivale isto koliko i muškaraci, njihovi porodični prihodi bi porasli za gotovo 6% ,a porodična stopa siromaštva bi pala sa 2,1% na 0,8% .Takodje ,ako bi samohrane zaposlene majke zaradjivale isto kao i muškarci, njihovi porodični prihodi bi se povećali za gotovo 17%, a njihove stope siromaštva bi se prepolovile, sa 25,3% na 12,6% “.

Ovi podaci, koje iznosi prof. dr Mirjana Radović Marković sa Instituta ekonomskih nauka govore koliko smo još uvek daleko od stvarne ravnopravnosti muškaraca i žena – počev od položaja na tržištu rada, pa do drugih, najrazličitijih segmenata društvenog života.

“Prema World Economic Forumu razlike izmedju polova u poslovnom svetu su najveće u Egiptu.Švedska je zemlja u kojoj je ova razlika najmanja. Slede je Norveška, Island, Danska i Finska – prema istom izvoru. SAD, kao najrazvijenija zemlja sveta, svrstana je tek na 17. mesto, što je izavalo mnogo polemika u stručnim i drugim krugovima. Slične reakcije je izazvalo i rangiranje Švajcarske kao najrazvijenije Evropske zemlje, stavljajući je na 34 mesto. Medju najuspešnijim američkim firmama, samo dve imaju na svom čelu žene kao predsednice kompanija ili generalne menadžere (Fortune 500), a 90 od 500 najprofitabilnijih kompanija nemaju nijednu ženu na bilo kom rukovodećem mestu. U Srbiji je razlika u platama izmedju zaposlenih žena i muškaraca čak 16%”, navodi prof. dr Radović Marković i dodaje da “statistički podaci ukazuju na činjenicu da najniže zarade u Srbiji imaju samohrane majke i udate žene”.

Na fotografiji: Dr. Mirjana Radović Marković

U knjizi “Diskriminacija žena na tržištu rada u Srbiji”, koju je nedavno objavilo Viktimološko društvo Srbije, kao važan segment u kome se govori o problemima u pogledu položaja i zaštite žena spominje se “blast posebne zaštite pojedinih kategorija zaposlenih”, gde najviše problema ima kod zaštite žena za vreme trudnoće i nakon porodiljskog odsustva. “Tako se dešava da zаposlenа ženа po povrаtku sа porodiljskog odsustvа, odnosno odsustva radi nege detetа, dobije otkаz ugovorа o rаdu, čim se zа to steknu formаlni uslovi; neretko mlаde žene ne dobijаju zаposlenje iаko ispunjаvаju sve potrebne uslove zbog bojаzni poslodаvcа dа će koristiti prаvа po osnovu trudnoće i nege detetа; rаdno аngаžovаnih žena mlаđih od 18 godinа gotovo dа i nemа”, navodi se u podacima Viktimološkog društva Srbije.

Kao jedan od problema ističe se i neredovna isplata porodiljskog bolovanja i naknada zarada po osnovu korišćenja porodiljskog odsustva i odsustva za negu deteta. “Problem više je činjenica da se žene na ova ali i druga kršenja prava iz radnih odnosa neretko žale tek po prestanku radnog odnosa, i to zbog straha da će ostati bez posla. Te pritužbe često se odnose na duže radno vreme nakon povratka s porodiljskogbolovanja, onemogućavanje korišćenja nedeljenog i godišnjeg odmora, zanemirаvаnje nа rаdnom mestu i slično”, kažu u Viktimološkom društvu Srbije.

Novinarka, pravnica i književnica Gordana Perunović Fijat kao problem navodi još jedan problem. “Žena koja prijavi diksriminaciju i zlostavljanje – u maloj sredini doživljava osudu i svi je tretiraju kao “nesposobnu” da podmiti gde navodno treba”, upozorava ona.

Fotografija: www.businessbewareshow.com

Osim toga, i dalje je prisutna razlika u platama žena i muškaraca, a mogućnosti za napredovanje su manje kada su žene u pitanju. “Poslednji podaci govore da su žene na istim radnim mestima i za isti posao koji obavljaju, u odnosu na muškarce manje plaćene za 17 hiljada dinara. Takođe, Srbija se ne može pohvaliti velikim brojem žena na rukovodećim radnim mestima – i dalje je malo žena tamo gde ima para i moći. Sa druge strane, trudnice, porodilje, starije žene, samohrane majke sa decom – sve su one u različitim situacijama i rizicima da tokom procesa traženja posla, ali i kada su već zaposlene, budu diskriminisane”, kaže Poverenica za ravnopravnost, dr Nevena Petrušić.

Položaja žena nije povlašćen niti povoljan ni u jednoj sferi, bilo da je reč o ženama u nauci , biznisu ili u nekoj drugoj profesiji, na šta u velikoj meri utiču patrijarhat, nasleđeni društveni obrasci ili stereotipi. Međutim edukacijom, istrajnošću , doslednošću i motivacijom možete postići mnogo toga-. Ako vredite i ako ste odgovorni, dosledni i pozitivni sva vrata će vam kad -tad biti otvorena. Dokaz za to su brojne uspešne žene – liderke u svojim oblastima, čiji primeri pokazuju da osvajanje slobode i put do vrha možda nisu laki, ali su mogući, ostvarivi i zasluženi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *