Žene, gde smo, ko smo?!

Tekst koji je pred vama nastao je kao produkt želje da se pripadnicama lepšeg pola donekle olakša svakodnevnica,  usled činjenice da je na našim prostorima sve manje pravih žena, a sve više onih koje su iskru ženstvenosti zgazile visokim potpeticama. No, vreme je da se vratimo na pravo mesto, kao i da se kroz ovaj tekst zajedno preispitamo gde smo…Ili, da li je ženu u nama oterao dvadeset prvi vek i suludi tempo života?

Kada vas je vaš partner poslednji put izveo na večeru?

Znam da situacija u zemlji nije baš najsjajnija, ali ako uvek budete čekale da se sve kockice sklope teško da ćete ikad i dočekati trenutak u kojem ćete uživati. Takođe, ukoliko sa vašim partnerom često jedete vani, imajte na umu da ja govorim o večeri kao sinonimu za romantiku i bliskost. Dakle, ovde nije reč o mehaničkom punjenju želudca, već o prijatnom ambijentu, muzici, pogledima i razgovoru uz vino. Govorim o onoj večeri zbog koje zaboravljate na sve ljude na svetu, na kojoj ne pričate o neplaćenim računima i otplaćivanju kredita. Ovakva vrsta opuštanja godila bi svakoj ženi, čak i onima koje svoje silne obaveze uvek stavljaju u prvi plan.

Fotografija: Mina Gudurić

Da li se plašite da pokažete slabost?

Izborile smo se za svoja prava i još uvek se borimo. Znamo same da promenimo gumu, zavrnemo sijalicu i da majstorišemo po stanu. Sve je to lepo znati, ali, da li baš uvek moramo i da se forsiramo u svemu tome?! Što će nam onda muškarac, ako mu već otimamo čekić iz ruke? Da se divi našim majstorijama? E, pa, ako mislite tako na pogrešnom ste putu. Pravi muškarac vas neće smatrati manje sposobnom ako mu prepustite deo obaveza. Naprotiv! On će se osećati dobro, jer će znati da vam je potreban i da može da vam izađe u susret. Dakle, bacite čekić i budite žena! Bodrite sa osmehom vašeg partnera dok majstoriše po stanu.

O čemu razgovarate?

Svaka žena ponekad ima potrebu da svoje strahove i strepnje podeli sa partnerom. To je sasvim prirodno i normalno, jer kada sa nekim delite krov nad glavom logično je da ćete jednog dana morati podeiti i vreću soli. Međutim, ovde se postavlja jedno zanimljivo pitanje. Dokle ste vi, kao žena, spremni da se “razotkrijete”? Da li se plašite da će vam se izgovorene reči jednoga dana obiti o glavu? Ukoliko osećate strah od bliskosti, takođe ste skrenule sa puta. Opet idete linijom manjeg otpora, jer lišavate partnera mogućnosti da upozna i vašu drugu stranu. Zapitajte sebe da li zaista želite da vas partner voli sa svim manama i vrlinama, ili želite da voli samo ono što mu vi dozvolite da upozna? Ubeđena sam da se vaš odgovor podudara sa prvim delom pitanja, čak iako to u prvi mah ne želite da priznate. Vreme je da probijete led i da se otvorite svom partneru. Vreme je da sa njim podelite neke tajne koje ste do sada uvek delile sa prijateljicama. Vreme je da svojom iskrenošću počnete zidati most bliskosti zahvaljujući kojem će vam vaš partner postati i vaš najbolji prijatelj.

Da li žene zaista vole iznenađenja?

U svakoj ženi spava jedna radoznala devojčica koja jedva čeka da se dogodi nešto što će je razbuditi. Svi mi ponekad imamo potrebu da iz realnosti prošetamo do nekog drugačijeg sveta. Slatka iznenađenja uglavnom mogu da posluže kao odskočna daska na tom putu kojim želimo da krenemo. Naime, ovde uopšte nije važno ko kome priređuje iznenađenje, jer se osećaj zadovoljstva uvek deli na organizatora iznenađenja i “metu”. Dakle, zgrabite maštovitost i ideje i iznenadite kreativnošću svog partnera. Začinite vašu svakodnevnicu slatkim ukusom pažnje, zahvaljujući kojoj ćete primetiti da vas ni neplaćeni računi više ne mogu toliko iznervirati.

Dakle, drage dame, ukoliko ste usled silnih obaveza zaboravile šta zaista želite neka vam ovaj tekst posluži kao mali podsetnik. Sve ove stavke “konzumirajte” u određenim količinama, jer ćete zahvaljujući njima ponovo probuditi damu koja je zaspala u vama. Bacite čekić, zaboravite žurbu i neplaćene račune i upoznajte se sa svojim željama već danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *