Zagrevanje za doček Nove godine na Trgu otvorenog srca

Na Trgu republike, u okviru manifestacije Trg otvorenog srca, tokom vikenda odvijaće se raznovrstan program namenjen svim generacijama.


U petak,  28. decembra, u 15h grupa Ice Queen će uživo praviti ledene skulpture. Svi posetici će imati jedinstvenu priliku da vide kako od bloka leda nastaju različite figure. Cilj je približavanje umetnosti građanima, iznošenje skulpture iz galerijskog prostora na ulice, kao i priređivanje ugođaja za celu porodicu i nezaboravnih utisaka za goste Beograda.

U subotu i nedelju, u 12h Pozorište „Boško Buha” će izvesti predstave za decu „Veštičja novogodišnja papazjanija” i „Novogodišnja čarolija”. U nedelju posle predstave, na Trgu otvorenog srca, biće upriličen spektakularan doček Deda Mraza. Od 16h u subotu i nedelju održavaće se i koncerti raznih izvođača, kao što su: The Belgrade Dixieland Orchestra, Bojana Stamenov i Jam Innovation, poznati po maestralnim interpretacijama najprepoznatljivijih pesama soul i fank muzike, Rok Akademija MMI, ABBA Tribute i drugi.


U skladu sa duhom darivanja u vreme praznika, ova manifestacija ima i humanitarni karakter. Kao i prošle godine, kupovinom jedinstvenog suvenira, novogodišnje šolje, po ceni od 200 dinara, svaki posetilac pomaže da se prikupe sredstva namenjena kampanji Skupštine grada Beograda „Beogradski bebi klub”. 

Novina ove godine je humanitarna kućica, u koju posetioci mogu da donose igračke i garderobu za decu svakog radnog dana od 16 do 20h, kao i vikendom od 12 do 20h. Po završetku manifestacije, sve što bude prikupljeno pokloniće se domovima za decu u Beogradu. 

Trg otvorenog srca se u okviru gradskog novogodišnjeg programa, ove godine održava drugi put zahvaljujući saradnji Beogradske kulturne mreže i grada Beograda, kao i podršci Turističke organizacije Beograda i Belef centra.

Svi programi su besplatni. 

 

Izvor: Beoinfo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *