World Music Festival Todo Mundo

Drugi World Music Festival Todo Mundo održava se od 18. do 20. aprila u Dvorani Doma sindikata i Domu omladine Beograda.

Festival će predstaviti najbolje od savremene muzike Turske, uz sastave iz Srbije i Hrvatske. U uvodnom događaju nastupiće jedna od najčuvenijih i umetnički najvrednijih dalmatinskih klapa Kambi, čuvari ove autentične tradicije višeglasnog pevanja. U centru pažnje tokom Festivala biće autentičan turski šik i njegovi novi predstavnici – Baba Zula, i Café Aman Istanbul.

marko-markovic-700x466

Muzička scena Turske u poslednjih nekoliko godina obogaćena je novom generacijom sastava koji ukrštaju tradicionalno nasleđe sa provokativnim modernim zvukovima. Baba Zula je senzacionalan primer kako se rok muzika revolucionarno može izmeniti kroz orijentalni pristup dok se ne dosegne apsolutni trans, dok su Café Aman Istanbul mnogočlani sastav koji na novi način izvodi rembetiko muziku, jednu vrstu spoja starogradske kafanske i politički angažovane pesme, lokalni odgovor na fado.

Nove projekte predstaviće Marko Marković u saradnji sa harmonikašem Jovanom Pavlovićem, kao i Bojana Nikolić i Srpski glasovi.

PROGRAM:

Četvrtak, 18. april – Dvorana Doma sindikata

(20h) Klapa Cambi

Cene ulaznica su 800, 1000, 1200 i 1500 dinara.

Petak, 19. april – DOB, velika sala

(20h) Marko Marković i Jovan Pavlović

(21h) Café Aman Istanbul

Cena ulaznice je 1000 dinara.

Subota, 20. april – DOB, velika sala

(20h) Bojana Nikolić i Srpski glasovi

(21h) Baba Zula

Cena ulaznice je 1000 dinara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *