Wedding show u hotelu “Metropol”

U predivnom ambijentu hotela “Metropol” održan je treći po redu Belgrade Wedding Show, sajam venčanica i organizacije svadbe. Izlagači su se potrudili da mladencima ništa ne nedostaje, pa je osim venčanica i odela, bilo i zlatarskih radnji, agencija za organizaciju i dekoraciju venčanja, radionica za izradu torti, šminkera, stilista, savetnika i fotografskih kuća. Pažnju javnosti su najviše privukle venčanice Suzane Perić, koja ih je dizajnirala specijalno za trudnice, kao i saveti poznatog stiliste Ašoka Murtija povodom venčanja.

Nekoliko izlagača se istaklo, pogotovo unikatne venčanice kompanije “Dar” Ova samostalna umetnička radnja izrađuje venčanice od snova, svile, čipke i satena. Posebni su po tome što prave i venčanice po narudžbini, time izlaze u susret svim budućim mladama. Njihova ponuda se sastoji od raskošnih, romantičnih venčanica do svečanih haljina za mlade koje vole minimalistički stil.

Dok smo se kretali kroz aleju izloženih haljina i muških odela, primetili smo najveću gužvu ipak na jednom štandu. Nismo morali ni da pogađamo- Mihano Momosa. Iako vrlo malo izloženih venčanica, Momosina bela venčanica u sirena stilu sa dodatkom vrlo popularnog peplum-a privlačila je sve ženske oči u sali hotela.

Nema svadbe, bez keteringa, pa smo bili vrlo prijatno dočekani na štandu “Home made” kompanije. Torta a la Afrika bila je vrlo upečatljiva, a svi zainteresovani gosti dobili su svojih pet minuta pod reflektorima slikavši se pred profesionalnim fotografom i dobivši sliku u narednih par minuta.

Odgovor na pitanje “Zašto mladenci baš biraju vas?” Dobili smo od fotografske kuće “Disneyland”. Oni su rekli da daju kvalitet i bogatstvo fotografije, koje mladencima ostaju za divno i toplo sećanje. Širok spektar albuma koje prave je bio zadivljujući. Od uobičajenih albuma do albuma u book stilu, a fotografije mogu biti crno-bele, retro, stilizovane, kakave god zamislite.

Taman kad smo pomislili da više i bolje od ovoga što smo videli, ne može, po ramenu nas je potapšao Elvis Prisli, lično! Priznajemo, mislili smo da je samo šala, ali ovom gospodinu je posao bio upravo da na sajmu venčava mladence. Rekao je da je imao nekoliko venčavanja, ali da svi više preferiraju njegovog kolegu, matičara opštine Palilula.

Za sam kraj, sumirajući utiske, shvatili smo da posao mladenaca oko obavljanja svadbe više nije bauk, pa ukoliko planirate venčanje samo se sledeći put pojavite na Wedding show-u i svi problemi su magično rešeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *