„WDSF International Beo Dance Open – TROFEJ BEOGRADA 2012”

Jedanaesti put po redu, Beograd će imati čast da, 29. i 30. septembra, u sportskom centru „Šumice” u Beogradu, ugosti najbolje svetske plesače u kategorijama latinoameričkih i standardnih plesova.

Osim, publici poznatih, plesača iz Srbije, Hrvatske i Slovenije  najveće internacionalno takmičenje u sportskom plesu okupiće 600 plesnih parova iz zemlje i sveta, među kojima su i prošlogodišnji pobednici u kategoriji latino američkih plesova Damir Halužan i Anna Mashchyts.

Kvalifikacije se održavaju u subotu 29. septembra, od 10h, svečano otvaranje takmičenja uz defile učesnika je u 20h, a zatvaranje u nedelju 30. septembra u 22h. 

 

I ove godine parovi se nadmeću u 10 disciplina: Pet latino-američkih plesova (cha-cha-cha, samba, rumba, paso-doble, jive)  i pet standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfoks, quickstep) kao i u pet starosnih kategorija: pioniri (7-11 godina), mlađi omladinci (12-13), omladinci (14-15), stariji omladinci (16-18), i seniori (19-35 godina).

Organizatori turnira su plesni klub Beo Dance i Plesni savez Srbije, a manifestaciju su podržali Gradski sekretarijat za sport i omladinu i Ministarstvo za omladinu i sport.

 Više informacija na: www.beodance.co.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *