Vinona Rajder – glumica ljupkog lica

Prvi put je primećena u Tim Bartonovom filmu “Bitlđus”. Glumeći ekscentričnu tinejdžerku, uspela je odlično da pokaže svoj talenat, te su joj se ubrzo otvorila sva vrata ka slavi. Naporno radeći na svojoj karijeri, Vinona je konačno dobila priznanje za sporednu ulogu u filmu Martina Skorsezea „Godine nevinosti“, i filmu „Male žene“. Ova dva filma donela su joj dve uzastopne nominacije za Oskara 1994. i 1995. godine. U filmu Neprilagođena, Vinonina gluma na žalost nije u centru pažnje, jer svu slavu uzima Anđelina Džoli.

Kako to obično biva,  Rajderova nije poznata samo zbog svojih glumačkih sposobnosti. Slavne često  prate i skandali koji kasnije pune žutu štampu. Običan svet će to sa radošcu čitati, dok popularne neretko čini očajnima. Optuživana je da je poznatija  po menjanju partnera iz sveta šou biznisa nego po filmskim ulogama. Pored brojnih avantura, između ostalog bila je i sa Brajanom Adamsom, Dejvom Pirnerom, Metom Dejmonom, i naravno Džoni Depom.

Na žalost, glumicu najviše pamte zbog šokantnog skandala, zbog koga je i danas optužuju da je kleptoman i lopov. Vinona je uhapšena u sredu 12. decembra 2001. u jednom od najprestižnijih tržnih centara u Los Anđelesu nakon pokušaja da ukrade garderobu u vrednosti od 4.760 dolara. Prilikom pretresa pronađeni su i lekovi koji se izdaju isključivo uz recept, koji ona u tom trenutku nije imala.

Vinonin advokat Mark Geragos izjavio je da je došlo do „nesporazuma“ i da je ona nevina. Inače ona je, po navodima, viđena kako elegantno makazama uklanja zaštitnu etiketu sa garderobe i ubacuje je u veću tašnu (ukupno 17 artikala). Njen advokat je objasnio da je tu već kupila nekoliko stvarčica i da je do cele te zbrke došlo usled nesporazuma među dvojicom prodavaca. Zvanična verzija Rajderove, koju je izneo advokat, jeste da je ona samo nosila odeću između odeljaka prodavnice, a da ju je preterano revnosno obezbeđenje uhvatilo. Oslobođena je ubrzo nakon hapšenja pošto je platila kauciju u iznosu od 20.000 dolara.

Uprkos burnoj prošlosti i brojnim skandalima koji je prate, Vinona je i dalje dosta angažovana kao glumica i uskoro će se pojaviti u filmu koji ju je i učinio popularnom pre mnogo godina, Tim Bartonovom „Bitlđusu 2“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *