Vesna Dedić na tribini Dvougao Ex Libris

U četvrtak, 8. novembra, u 19h u Biblioteci grada Beograda, održaće se tribina Dvougao Ex Libris, sa temom „Zašto pišu novinari?“. Tribinu vodi Slobodan Kostić, a učestvuju TV novinarka Vesna Dedić i Radmila Lazić, naša pesnikinja, koja je i otvorila nedavno završen Sajam knjiga u Beogradu.


Vesna Dedić je u Laguni zastupljena sa tri bestseler romana koji čine trilogiju – „Zauvek u srcu“, „Sunce meni, sunce tebi“ i „Ti si meni sve“. Diplomirala je na Filološkom fakultetu, na katedri za Opštu književnost i teoriju književnosti. Objavljivala je intervjue sa poznatim ličnostima u najtiražnijim domaćim magazinima, pisala scenarija za koncerte i različite manifestacije (kao što je evrovizijsko takmičenje). Autor je kultne emisije RTS „Balkanskom ulicom“. Objavila je i knjigu proznih tekstova „Muškarci devedesetih – jesi li slobodan večeras?“ (u dva izdanja, 1999. i 2001) i roman „Kao leto“ (2002).

Radmila Lazić je dobitnica mnogobrojnih važnih pesničkih nagrada. Za zbirku pesama „Podela uloga“ dobila je nagradu „Milan Rakić“, a za zbirku „Zimogroznica“ nagradu „Vasko Popa“ 2006. godine. Njena dela objavljivana su na makedonskom i engleskom jeziku, a 2005. u Norveškoj su objavljene izabrane pesme „Srce međ zubima“. 

 

Izvor: Laguna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *