Veronika Veb – manekenka koja ruši stereotipe

Mnogi smatraju da su manekenke glupe. Svoj nedostak intelektualnih sposobnosti i smanjenih jezičkih izražavanja, nadoknađuju tekstom naučenim napamet i gađanjem izrazima za koje ni sama ne znaju šta znače i kad se upotrebljavaju. Idealan muškarac za njih je fudbaler, jer i jedno i drugo ne koriste pamet i inteligenciju u svom poslu. Oni što ih čini savršenim parom je upravo izgled i fizičke sposobnosti.

Postoji osoba koja ruši stereotipe jedne klasične manekenke. Drugačija je od ostalih, izdvaja se iz mase i svakako jeste posebna. Ona je jedna od onih devojaka čija je lepota toliko izuzetna, da vas natera da satima gledate u njene čudno lepe, mada malo grube crte lica. Umela je da istakne stav i harizmu, što joj je i pomoglo da se uvrsti u najbolje modele sveta. Konačno se pojavila dama neobične lepote koja zrači nekom posebnom energijom, koju modne piste i fotoaparati prosto obožavaju. Pojavila se Veronika Veb.

Njena nesvakidašnjost joj je pomogla da ostvari uspešan ugovor sa poznatom kućom Revlon, koji je veoma dugo tražio manekenku koja bi činila savršeni spoj lepote, pameti i harizme. Veronika je time postala prva afroamerička manekenka, koja je potpisala ugovor sa tako velikom kompanijom. Ugovor za Revlon joj je bila prekretnica u karijeri. Sve je češće radila modne revije, reklame za televiziju, potpisivala je ugovore za razne kozmetičke kompanije i polako se uvrstila među najbolje, kao što su Klaudija Šifer i Sindi Kraford.

Veronika je klasični primer uspešne ženske osobe, koja smatara da svaki posao može da uradi podjednako dobro kao i muškarac. Kada su je jednom prilikom novinari upitali da li ona smatra da li je ženski model predstavljen kao veoma lep, ali nedovoljno inteligentan da parira muškarcu, Veronika je odgovorila “Ženama uvek sude na osnovu njihovog izgleda, ali ja sam postavila sebe u drugačiju poziciju. Ja sam profesionalka koja sama sebi pravi planove, koju muškarac ne može da zameni. Živim u svetu gde imam dovoljno uticaja da ne moram ništa da trpim i gde mogu da napredujem više od muškaraca. Ne vidim zašto to predstavlja nerealnost za ženu.”

Veronika je smatrala da svetu može da ponudi mnogo više od lepog lica i vitkog stasa. Danas radi kao novinar za Nju Jork Tajms, a često vodi popularne emisije na kanalima VH1, MTV, E!. Aktivan je član kampanje koji se bori protiv raka dojke i dosta para koje zaradi, daje organizacijama koje se bore protiv side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *