Veče filmske muzike

Veče filmske muzike održava se večeras od 20.30h na platou ispred Skupštine grada, a nastupiće Češki narodni simfonijski orkestar. Gosti će biti Emir Kusturica and The no smoking orchestra i Vrelo.

Češki narodni simfonijski orkestar (ČNSF) nastao je 1993. godine na ideju Jana Hasenöhrla. Prvi put su nastupili novembra iste godine pod dirigentskom palicom Vladimira Valka. Tokom dvadeset godina postojanja, ČNSF je postao jedan od najznačajnijih orkestra u zemlji i inostranstvu.

thumb_orkestar_sr

Za sve godine postojanja snimio je 36 diskova i 8 DVD-a. Nosilac je i “Gustav Maler” nagrade zbog negovanja dela ovog velikog kompozitora.

Od 2005. godine ČNSF organizuje “Praške promenade”, usvajajući koncept britanske tradicije izvođenja muzičkih festivala na otvorenom “BBC Proms” na kojima je nekoliko puta gostovao sadašnji dirigent Libor Pešek.

Jedinstvenost ovog orkestra ogleda u tome što u svoj program učvršćuje različite muzičke žanrove – od klasične preko savremene muzike, filmske partiture, džez koncerte i mjuzikle.

Ulaz je besplatan.

Više informacija na: domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *