Veče fado muzike

Veče fado muzike održava se 13. decembra u amfiteatru Sava centra (Milentija Popovića 9), od 20.30h.

Beogradski fado vokal Nemanja Sekiz (tenor) ugostiće muzičare iz Portugalije, i zajedno sa njima će izvesti najpoznatije tradicionalne numere, kao i pesme koje su postale novi fado standardi i koje su proslavile velike fadiste kao sto su Amalia Rodrigues, Mariza, Carlos do Carmo, Ana Moura, Misia…

Nemanja Sekiz se bavi muzikom i pevanjem osam godina. Portugalski fado uči od 2005. godine, dok se u solo pevanju usavršava u privatnom operskom studiju Ljubodraga Begovića u Beogradu od 2006. godine. Godine 2007. nastupa u Beogradu, međutim ubrzo se seli u Los Anđeles gde nastavlja sa nastupima u klubovima i piano barovima. Zbog daljeg usavršavanja i rada na vokalnoj tehnici vraća se u Beograd gde 2009. godine počinje profesionalno da se bavi fado muzikom.

Posle niza koncerata (2009/10) nastupa i u Narodnom pozorištu kao i na festivalima u Beogradu, Pančevu, Novom Sadu… 2010. godine je nastupao u lisabonskim tavernama za vreme boravka u Portugaliji i održao solistički fado koncert u amfiteatru Sava Centra. Svoj prvi profesionalni promotivni materijal (CD/DVD – Noite de Fados) objavio je 2011. Učestvuje u organizaciji i kreativnom timu Guitar Art Festivala, a veći deo 2011/12 godine provodi u Njujorku gde je radio i prisustvovao na različitim operskim master klasovima.

Cena ulaznice za koncert je 1000 dinara.

 

Više informacija na: www.savacentar.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *