Uskršnje spremanje: Punjena jaja

On: “Draga, pa zar ćemo za ove praznike jesti samo kuvana jaja?”

Ona: “Ne dragi, ješćemo i punjena jaja”

Domaćica nisam, biznis žena jesam. Kada su praznici želim da se odmorim, a ne da kuvam! I našla sam rešenje, odnosno staru knjigu recepata, koja se pažljivo prenosila sa kolena na koleno decenijama, vekovima unazad (malo preterujem).

Odlučila sam da napravim jedan fin prilog već ofarbanim jajima –  punjena jaja ili kako bi ih Ameri nazvali “deviled eggs”.

www.foodnetwork.com

Izvor: www.foodnetwork.com

Za ovu zakusku vam je potrebno:

– minimum 10 jaja

– so

– biber u prahu

– praška šunka

– jedan veliki majonez

– peršun

Priprema:

– Izvadite jaja iz frižidera

– Uključite šporet

– Stavite jaja u lonac u kome ste prethodno sipali vodu

– Čekate da jaja proključaju (to je ono kad se voda bućka)

– Kad jaja proključaju, stavite ih negde da se malo ohlade

– Kad se jaja ohlade, uzmite nož i presecite ih po dužini (ne širini)

– Izvadite žumance iz jaja, al nemojte bacati bela obarena jaja!

– Ono žuto iz jaja stavite u tanjir (poželjno duboki – to je onaj iz kog jedete supu ili sarmu) i izgnječite žutu masu

– Žutu masu posolite, dodajte bibera (umereno) i promešajte

– Iseckajte prašku šunku na kockice (iz frižidera) i sve to sručite u žutu smesu

– Izjednačite masu i dodajte jedan ceo majonez

– Žutom spremljenom masom punite bela obarena jaja i kad završite stavite ih u frižider

– Ako vam dođe inspiracija možete staviti na punjena jaja po koji list peršuna, radi dekoracije, ali bolje nemojte možda ga nema u frižideru. Ne želim da vas zbunim!

I … kad ste spremili tako lepa jaja, sačekajte svoju polovinu na vratima (improvizacija po želji) i poslužite ga vašim jajima.

Posle će svima da priča kako vi najbolje punite jaja, ima li kraja vašoj sreći?!

Prijatno. ;)

www.foodnetwork.com

Izvor: www.foodnetwork.com

Izvor: www.foodnetwork.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *