U susret Sterijinom pozorju

Na 58. Sterijinom pozorju ove godine, od 26. maja do 2. juna, u Novom Sadu, u takmičarskoj selekciji Nacionalne drame i pozorišta biće izvedeno devet predstava, rađenih uglavnom po novim pozorišnim komadima.

zona-zamfirova-sterijino-pozorje

Na Sterijinom pozorju u takmičarskom programu biće izvedene predstave „Virus”, Teatra mladih iz Jermenije, „Gospođa ministarka”, Satiričkog kazališta „Kerempuh” iz Zagreba, „Konstantin”, u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta iz Niša. Biće izvedene i predstave „Grebanje, ili kako se ubila moja baka”, u koprodukciji Hartefakt fonda, Bosanskog narodnog pozorišta „Zenica” i Bitef teatra iz Beograda, „Zona Zamfirova”, Pozorišta na Terazijama, „Čarobnjak”, Narodnog pozorišta Sombor.

Na takmičarskom repertoaru biće i predstave „Sunce tuđeg neba”, Puls teatra iz Lazarevca, „Galeb”, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, i „Otelo”, u izvođenju ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda.

Posetioci Sterijinog pozorja videće i predstave „Odisej” i „Unterštat (Unterstadt)”, koje će biti izvedene u okviru međunarodne selekcije „Krugovi”, koja nije takmičarskog karaktera.

Predstava „Odisej” rađena je u koprodukciji Sterijinog pozorja i nekoliko pozorišta iz Srbije i inostranstva, a „Unterštat” po romanu Ivane Šojat Kuči izvodi ansambl Hrvatskog narodnog kazališta (HNK).

Žirijem predsedava glumac Predrag Ejdus, dok će članovi biti pozorišni kritičar i teatrolog Dragana Bošković, pozorišni reditelj Cisana Murusidze, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački i dramski pisac Stevan Koprivica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *