Tribina: “Zaboravljeni Beograd- Beograd kroz istoriju”

Novi ciklus  tribina: “Zaboravljeni Beograd- Beograd kroz istoriju” u saradnji sa Komitetom znanja Srbije održaće se 19.septembra 2012. u 19.00 časova u Domu omladine.

Istraživač i novinar Zoran Lj.Nikolić svoje predavanje počeće pričom o zaboravljenim podzemnim objektima i drugim tajnama koje se kriju ispod prestonice. Nakon dela o lagumima priča će biti usmerena ka simbolima koji se nalaze na pojedinim građevinama u samom centru Beograda a za koje postoje pretpostavke da su simboli slobodnih zidara odnosno Masona.

Fotografija preuzeta sa http://www.tob.rs

Drugi deo izlaganja biće posvećen samom istorijatu Beograda, nastanku pojedinih delova grada i opština kao na primer Novog Beograda, Sajma, Sajmišta. Nakon predavanja priliku da postave pitanja dobiće svi prisutni učesnici.

Zoran Lj. Nikolić (1967), novinar i publicista, od 1997. godine radi za Večernje novosti. Prvu knjigu „Beograd ispod Beograda“ (zajedno sa dr Vidojem Golubovićem) objavio je 2002. godine. To istraživačko delo, koje se bavi zaboravljenim podzemnim objektima i drugim tajnama koje se kriju ispod prestonice, za kratko vreme doživelo je sedam izdanja i često je na vrhu lista čitanosti. Tri godine kasnije, 2005, kao autor potpisuje knjigu „Masonski simboli u Beogradu“ koja istražuje tragove koje su u glavnom gradu ostavili slobodni zidari i koja je doživela već tri izdanja. Aprila 2007. godine iznenađuje publiku satiričnom knjigom „Globalizacija za neupućene“ koja se na sarkastičan način bavi današnjicom, da bi se 2010. godine ponovo vratio istraživačkom novinarstvu i publicistici, ovog puta u saradnji sa Mirkom Radonjićem, objavljujući knjigu „Tajna Novog Beograda“. Tokom 2011. godine objavio je i zbirku poezije „Dekada“, a „Grad tajni“ je njegov prvi roman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *