Tribina „Video igre kao nova pop kultura“ u Domu omladine

Tribina je zakazana za petak, 26. oktobar u 19h, a govoriće dr. Aleksandar S. Janković i gost predavač Aleksandar Filipović, doktorant FDU koji priprema doktorat na temu “Etika i estetika kompjuterskih igara”.

Tamo gde tradicionalna pop kultura trpi počast tranzicije, video igre postavljaju standarde narativa, montaže, akcije, etike i života. Najbolji dokaz tranzicije pop kulture u duh vremena su video igre i njihov konzistentan i kontinuiran razvoj zajedno sa tehnologijom.

Predavači će pokušati da daju odgovor na pitanje koliko sa video igrama zaista prisvajamo budućnost i koliko je ona distopijska kroz video igre? Takođe će biti reči i o istorijatu video igara, video igrama u filmskoj industriji i video igrama kao deo dominantne muzičke kulture mladih. Da li smo na pragu krize klasične socijalizacije i da lo je na pomolu konačni ulazak u virtuelne svetove?

 

Napominjemo da će svakog poslednjeg petka u mesecu mlada publika tribine Doma omladine Beograda moći da stekne uvid u različite teorije popularne kulture. Uz dr. Aleksandra S. Jankovića, kao gosti predavači pojaviće se doktoranti FDU sa sopstvenim tezama.
Osnovni teoretski cilj ove serije predavanja je postavljanje jasne demarkacione linije između percepcije masovne i popularne kulture, a u cilju sprečavanja zamene teza, koje je dovelo do ozbiljnih poremećaja kriterijuma u našem društvu.

Izvor: Dom omladine Beograda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *