Tribina u Kulturnom centru Rex

Tribina povodom Svetskog dana borbe protiv zloupotreba droga, Resocijalizacija – život posle narkomanije, održava se danas u Kulturnom centru Rex sa početkom u 14h.

Organizacija Izlazak je organizator tribine. Izlazak je nevladina, neprofitna organizacija, sačinjena od bivših zavisnika, koji na osnovu svog iskustva pomažu svima koji imaju problem sa narkomanijom, a pomoć koju pružaju je besplatna.

Njihova ideja je da kroz preventivne aktivnosti pomognu mladim ljudima da ne krenu put narkomanije, ali i da pomognu onima koji su trenutno u problemu, tako što ih motivišu i šalju na lečenje. Medjutim, najvažniji segment kojim se bave je pomoć u procesu resocijalizacije nakon lečenja ili izlaska iz zatvora, kroz program zapošljavanja i psihosocijalne pomoći.

ZNAK

Resocijalizacija je jedan od najbitnijih segmenata lečenja, a u Srbiji se o tome malo govori . Na tribini će učestvovati predstavnici iz Ministarstva zdravlja, Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, Centra za prevenciju kriminala i postpenalnu pomoć – Neostart, kao i predstavnici organizacije Izlazak.

Svi gosti će biti i učesnici, a cilj organizatora je da se kroz diskusiju dođe do zaključaka koji će davati celovitu sliku, kao i preporuku za dalju implementaciju Nacionalne strategije.

 Tribinu čine četiri segmenta:

– Bolesti zavisnosti danas u Srbiji – kratak pregled trenutnog stanja;

– Trenutno stanje u oblasti resocijalizacije u Srbiji;

– Planovi i predlozi za budućnost;

– Pitanja i komentari.

Više informacija na: rex.b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *