Tribina u DOB-u

Tribina Klasični i postmoderni modeli tv serija održava se u subotu, 29. juna u Domu omladine Beograda (tribinska sala) sa početkom u 19h. Na tribini će govoriti dr Aleksandra Milovanović i gosti iznenađenja.

tribina

Proces intertekstualnost utiče da se u savremenim televizijskim serijama i serijalima koriste strategije poput adaptacije (romana, stripa, filma u televizijsku seriji, i vice versa), transpozicije, aproprijacije, rimejka (starih serija, uspešnih serija, kultnih serija, stranih serije), spin-ofa (stvaranje više uspešnih serija od jedne), mešanja (reshuffling) i postmodernistička prerada (rekombinovanje klasičnih i postmodernih osobina), ekstenzije u druge medije (nastavak pojedinih narativnih linija na internetu ili mobilnom telefonu).

U savremenom televizijskom programu opstaju klasični i postmoderni modeli televizijskih serija, ali i njihove brojne hibridne forme. Njihova povezanost može se analizirati kroz brojne sličnosti i razlike.

Tv serije i serijali danas predstavljaju popkulturni fenomen, i zbog svog nemerljivog auditorijuma, proširenih i ukrštenih medija u kojima se pojavljuju  (internet, gaming, mobilne industrije i dr.), ali i zbog hibridizacije, kontaminacije i mutacije poznatih žanrova koju je to izazvalo.

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *