Top pet uvređenih pasa koji se nisu našli na listi pasa za torbice

Drage čitateljke,

Pišem Vam ovo pismo kao znak izvinjenja za sve one rase pasa koje nisam uvrstila u tekst “Top pet pasa koje žene nose u torbama”. Sad možete prestati da mi šaljete sve one golubove pismonoše, nagluve poštare na mopedima i mejlove koje počinju sa  “Karakondžulo”.

Da bi nepravda bila ispravljena i da bi Vaše cenjene Medene, Blekice, Lore i Lilike dobile mesto na ovoj čuvenoj listi, krećem da pišem o njima u roku od odmah, a Vama prepuštam pohvale, koje, naravno, šaljete ponovo na pomenutu adresu. Ah, da, neka ovog puta počinju sa komplimentom.

Pekinezeri- Lavić sa visokim tonalitetom

Šta prvo pomislimo kad kažemo pekinezer? Malko buljave okice i mnogo buke ni oko čega. Za tako male pse, proizvode glasno lajanje. Po legendi (koja je krajnje iracionalna), ovaj pas je nastao ukrštanjem lava i majmunice koji su se jako voleli. Zato sledeći put, slobodno se možete pohvaliti da imate malog lava u torbi. Deo o majmunima možete izostaviti, da Vas ne bi gledali kao da ste “pali sa kruške”.

Bišon Fris- Pokretni oblačić

Pravi plemićki pas, samo ime mu ukazuje da je francuskog porekla. Da budemo precizni, francusko-belgijskog porekla. Jako živahni psi i učinili biste mu veliku uslugu ukoliko ga ipak ne biste nosili u cegeru, već ga pustili da slobodno trčkara u parku. Njegova dlaka čini ga karakterističnim, ali je zahtevna za održavanje, pa je najbolje češće ih voditi kod frizera za pse, takozvanog, groomer-a.  Samo mu tražite da Vašeg psa oslovljava sa “Mon cherrie”.

Jorkširski terijer- Nakinđureni psić

Po prirodi je gonič, tako da se može desiti da torbu, u koju ste planirali Vašu pufnicu da stavite, nađete u dvorištu blatnjavu i poderanu.  “Ona mene da stavi u vreću, eno joj mačora Milisava, pa neka on glumi mačku u džaku!”- bio bi slobodniji prevod onoga što Vaš Jorki misli. On je izuzetno vezan za svog vlasnika, ali nije isključiv prema ostalim ljudima, dobro se slaže sa nepoznatima, posebno sa decom.  Popularna rasa među ženama, prvo zbog veličine, drugo zbog svih onih džidža-bidža kojima vole da ih ukrašavaju.

Mops- Opasan kineski dasa

Nije loše sve što dolazi iz Kine, ovaj mališa je i te kako pun pogodak. Najpoznatiji po filmu “Ljudi u crnom” i naboranom kožom na čelu. Vrlo neverovatno, ali vodi poreklo od tibetanskog mastifa, za koga sigurno znamo da bi Vam trebao orman da ga stavite unutra i vodite sa sobom na popodnevnu kaficu. U osnovi, naš mali mops ne traži puno lickanja, samo četkanje i brisanje maramicom svakodnevno. Zbog svoje kratke njuške osetljivi su na visoke temperature, pa ih leti nikada ne bi trebalo ostavljati napolju bez nadzora.  Kao znak zahvalnosti, možete dobiti potpunu vernost i zaštićenost malog lajavca.

Papilon- Pas sa ušima u obliku leptirovih krila

Zvuči kao reklama za maramice, ali ova rasa je jedna od najslađih. Konačno imate nekoga ko može da se združi sa gore pomenutim mačorom Milisavom, a to je upravo papilon, jer voli mačke i nikad ih ne juri. Samo ih grize za uši. Skloni su depresiji ako ih duže vremena ostavite same (ili ih zaboravite u torbi). Jako teško je kontrolisati njihov lavež, jednom kad počnu, nema pauze. Zato ste tu Vi da mu pripretite odlaskom u mračnu, mirišljavu i nadasve skupu Birkinku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *