Terapija strujom

I sama pomisao na struju, kod većine nas, rađa strašne slike mučenja u električnoj stolici, oživljavanje pacijenata elektrošokovima itd.

O tome drugom prilikom

Naravno u službi lepote, struja je imala potpuno drugu svrrhu. Pitate se zašto onda ova energija ne bi bila upotrebljena za mnogo bolju stvar na svetu – lepotu?

Ovaj vid stimulacije poboljšava tonus mišića i zateže opuštenu kožu lica. Najbolji efekti se postižu upotrebom ES tretmana sa upotrebom specijalnih seruma za hidrataciju, lifting ili regeneraciju kože.

Jonoforeza je dokazana medicinska tehnika u kojoj se putem dve elektrode istog naboja, ubacuju specifični preparati, najčešće vitamin C u kožu. U ovom slučaju, jonoforeza značajno povećava absorpciju askorbinske kiseline u dermis. Struja može da pomogne i u snabdevanju kože kolagenom, koji je veoma značajan u očuvanju mladolikosti. Pošto su molekuli kolagena previše veliki, njihovo ubacivanje u kožu do sada je bilo nemoguće, sem injekcionim putem. Ipak, struja razbija krupnije molekule kolagena i tako omogućava njegovu penetraciju u kožu.

Fotografija: Lela Radulović

Modeli: Irena Šućur i Aleksandra Dobrić

Elektrostimulacija ima veliki uticaj u otklanjanju finih bora i prevencije istih. Nakon 3 godine primene ove metode u Aesthetic center & SPA Katarina, mogu slobodno zaključiti da nakon primene elektrotalasa na klijentima, za veoma kratko vreme dolazi do ublažavanja bora, suženja pora, boljeg tonusa kože, što je naravno dovelo do boljeg izgleda i sve većeg broja zadovoljnih korisnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *