Tematska žurka za matorce sa vanilicama

Kada me neko pozove na žurku i kaže kako je tematska žurka, a na to doda – “Pedesete i ponesi nešto od starinskih kolača” ne preostaje mi ništa drugo nego da se uhvatim za glavu. Došlo mi je da kažem – Baba mi je umrla, sećate se? Ok, sad šta je tu je. Imam ja njene recepte, ali gde bre to da pravim. Nisam skoro mesila te starinske kolače.

Tražim ja lepo sve te njene spise, koje je btw sestra uredno pokupila i sprema po njima, ali me i uredno kulira od kada sam joj tražila da mi napravi nešto u stilu starih vremena. Iako je u pitanju rođena sestra, uredno mi je rekla – ne mogu, mrzi me. Šaljem ti mailom recept. Pih…pedesetih nisu imali mailove, ali hajde… Nema mi druge.

mvb

Izvor: www.sincrediblepastries.com

Piše ona meni ovako

“Draga moja sestro,

Iako smo odrasle u istoj sobi, ne pada mi na pamet da ti sada pravim kolače 😛 Zezam se, znaš da bih nego sam u frci sa ispitima. Evo babinog recepta za one njene lepe vanilice.

Vanilice od meda

* 250 gr masti

* jedno jaje

* 3 jelovne kašike meda

* 3 kašike ulja

* 5 kašika šecera

* 1 mala kašičica sode-bikarbone

Umutiš sve ovo, zamesiš malo tvrđe testo, odmah razvijaš i vadiš modlom.

Ljubim te i lepo se provedi”

Nema potrebe da kažem da nisam imala mast? Da, nisam. Ne koristim je to čudo odavno, ali naravno, kupih mast, uradih ja po uputstvima moje seke. Nije teško, stvarno. Sve se zamesi, izvade kolačići, namaže pekmezom od šljiva.

Sedim ja tako sva srećna, kolači su već poređani, ali gle čuda – čuveno žensko pitanje – Šta ja da obučem?

Hvatam se za telefon… Sekoooooo, a da li imaš nešto od nakita što je retro?

“Nemam, smaračice. Učim.”

Ok, ok. Moraću da se nekako sama sredim za ovo. Ih, a baš sam imala na umu jedan njen broš i suknju, ali dobro, šta je tu je. Ni sestre nisu više zaludne onoliko koliko su nekada bile.

Odoh da se spremam i da nosim ove vanilice 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *