Svirka “Rokenrolom do zdravlja”

Svirka “Rokenrolom do zdravlja – Rock pozitivni, HIV negativni”,  održaće se 30. novembra u beogradskom klubu Atom (Cara Dušana 13), sa početkom u 22h, gde će posetioci moći da uživaju uz nastupe “Beogradske Instrumentalne Rock organizacije” (B.I.R.O.) i “Rok bulevarara”.

Ideja ovog događaja je da osim svirke prisutnima pruže osnovne informacije o HIV-u, da se skrene pažnja na problem koji HIV predstavlja u savremenom društvu i da se pruže informacije o načinima prevencije.

Manifestaciju podržava Omladina JAZAS-a čiji će volonteri deliti edukativni materijal i kondome.

“Beogradska Instrumentalna Rock Organizacija” (B.I.R.O.) je četvoročlani sastav, oformljen 2012. godine. Bend izvodi hitove domaće i strane rok scene. Trenutna postava je formirana leta 2012. i već u novembru bend je objavio svoj drugi singl „Senke Beograda“, koji će u Atomu biti prvi put predstavljen publici uživo.

“Rok Bulevar” je grupa iz Beograda, sastavljena od školovanih muzičara širokih muzičkih shvatanja. Iako sadrže originalnost i prepoznatljiv pečat, postoje mnogi bendovi koji su na njih uticali i čije pesme sviraju(Deep Purple, Whitesnake, Uriah Heep, Smak, Divlje Jagode, Bon Jovi, Atomsko Skloniste, The Beatles, Doors, Yu grupa i mnogi drugi). Bend trenutno promoviše svoj album prvenac pod nazivom „Rokenrol je živ“, izdat za One records 2012. godine, a u planu su i turneje po bivšim jugoslovenskim republikama.

Ulaz je 200 dinara.

 

Izvor: Remix Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *