Svečano otvaranje Mikser House

Kreativna četvrt Savamala je bogatija za jedan novi gradski prostor jedinstvenog  koncepta – Mikser House – Balkanski dizajn centar.

Otvaranje

U pristustvu brojnih zvanica iz kulturnog i javnog života Srbije i regiona, javnosti je ovog vikenda predstsvljena nekadašnja monumentalna garaža, sada  pretvorena u konceptualnu simbiozu dnevnih i noćnih aktivnosti sa idejom da predstavlja svakodnevnu inspiraciju ljudima iz Beograda, Srbije, regiona i celog sveta, i na taj način probudi dušu pomalo zaboravljene kreativne četvrti Beograda – Savamale.

Intervju

Mikser House je otvorio vrata za preko 60 dizajnera iz regiona čiji su unikatni radovi izloženi u okviru prodavnice, a pored toga tu je restoran/kantina i bar.

DSC_3439

 

DSC_3431

DSC_3399

DSC_3397

 FOTOGRAFIJE: Sanja Jovović

Neprestane kulturne akcije, koncerti, izložbe, multimedijalni sadržaji, predavanja, seminari, festivali, društveni aktivizam i borba za revitalizaciju istorijske četvrti i njenih znamenitih građevina postaju svakodnevni imperativ tima koji vodi Mikser House i  Mikser festival, čija je sudbina neraskidivo vezana za sudbinu kvarta i svih kreativnih ljudi i preduzetnika kojih je svakim danom sve više u Savamali.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *