Svečano otvaranje izložbe i promocija multimedijalnog projekta “Pogledaj u sebe”

U sredu, 26. septembra sa početkom u 19 časova, u galeriji Guarneriusa biće otvorena izložba istaknutog makedonskog slikara i pesnika Dragana Ohridskog – „Pogledaj u sebe“.

Iste večeri biće promovisan i njegov multimedijalni projekat koji obuhvata istoimenu knjigu i ciklus umetničkih slika, ulja na platnu, pod nazivom “Majka i dete” koje su nastajale proteklih deset godina.

Izložbu „Pogledaj u sebe“ otvoriće Nj. E. gospodin Ljubiša Georgievski, ambasador Republike Makedonije u Srbiji.

O likovnom stvaralaštvu Dragana Ohridskog  govoriće prof. dr Stanislav Živković, istoričar umetnosti i likovni kritičar, a o literarnom radu autora govoriće prof. dr Kristina Nikolovska, pisac i književni kritičar.

“Pogledaj u sebe je obraćanje, molba, simfonija, filozofija koja leči, poezija, slika… mudroslovija i sveta lepote. Ovo krunisanje neopisivog lepog, ovaj trijumf umetnosti, ova slava reči i slike… je naše putovanje ka pogledu u sebe…”. Prof. dr Kristina Nikolovska

Pokrovitelj: Galerija “Radionica duše“.Ulaz je sobodan!

Dragan Spaseski – Ohridski –  je rođen 1960. godine u Ohridu.

Medicinski fakultet je završio u Skoplju, a umetnošću se bavi više od 30 godina. Za njim je veliki broj samostalnih izložbi, a autor je i nekoliko zbirki pesama.

Pored ulja na platnu, veliki deo njegovog opusa čini i kompjuterska grafika, a u okviru prezentacija makedonske umetnosti, često je izlagao širom Evrope, kao jedan od najboljih makedonskih predstavnika modernog likovnog izraza.

 Više informacija na: www.guarnerius.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *