Supernatural festival

Sedmi po redu Supernatural festival održaće se 21. aprila u Supernatural parku na Adi Huji u Beogradu.

supernatural festival

Svi posetioci koji ponesu garderobu koja im više nije potrebna, moći će na festival da uđu besplatno. Tako da ove godine, pored ekološkog, festival ima i humanitarni karakter, jer će sva prikupljena garderoba biti donirana Crvenom krstu Beograda.

Za sve koji odluče da ne recikliraju, na kapijama festivala ulaznica će iznositi 400 dinara.

Supernatural festival će imati bogat muzički, ekološki i program za najmlađe. U okviru zelene pijace i zelene učionice predstaviće se veliki broj organizacija, izlagača i predavača.

Supernatural park, prostor na kome će se festival održati drugu godinu za redom, je nekadašnja divlja deponija građevinskog šuta pretvorena u park sa idejom da se ovaj prostor vrati prirodi i da Beograđani dobiju još jednu zelenu oazu na Dunavu koju će rado posećivati.

Festival Supernatural nastao je 2007. godine sa ciljem da se obeleži svetski dan Planete zemlje i podigne svest građana o bitnim ekološkim pitanjima. U međuvremenu prerastao je u vodeći ekološki pokret u zemlji, koji se tokom čitave godine bavi projektima iz ekologije, kulture i edukacije.

Nedavno je objavljen film “Supernatural park, od deponije do parka” koji predstavlja aktivnosti pokreta Supernatural u 2012. godini, sa akcentom na formiranje parka na špicu Ade Huje.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *