Srce za Sergeja

Sergeju Milićeviću iz Beograda kome je u osmom mesecu ustanovljen tumor na mozgu hitno je potrebna operacija, ali njegovi roditelji nemaju dovoljno novca da je plate.

Sergej Milićević, ima 16 meseci i trenutno se nalazi u Turskoj, na hemoterapiji, koju poslednjih nekoliko dana nije mogao da primi zbog loše krvne slike. Kada je imao samo osam meseci dijagnostifikovan mu je tumor, koji ugrožava život ovog mališana. Lekari iz Službe neurohirurgije Kliničkog centra Srbije su tada rekli roditeljima da, ukoliko bi se ovakva operacija izvela u srpskoj klinici, postoji velika verovatnoća da dete ostane bez vida, jer ne postoje dovoljno precizni instrumenti, a tumor je veoma uznapredovao. Preporučeno je da se zahvat izvrši na nekoj od bolje opremljenih klinika u inostranstvu.

Zahvaljujući do sada prikupljenoj humanitarnoj pomoći, Sergej je uspeo da ode na hemoterapije u tursku kliniku Acibadem, gde se i sada nalazi. Operacija koja mu je potrebna košta oko 100.000 evra i daleko prevazilazi mogućnosti roditelja, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija Pomoć za Sergeja (Help for Sergej), koja bi trebalo da omogući izvođenje hirurškog zahvata, koji će Sergeju spasiti život . Novčana sredstva mogu se uplatiti preko sledećih žiro računa: dinarski račun 205-9011004580162-90 na ime Sergej Milićević Komercijalna banka A. D. Beograd, devizni račun 90-310-1757305.0. Takodje, moguće je pomoći slanjem praznog SMS-a na humanitarni broj 1716 (samo za korisnike M:TS mreže). Više informacija na Facebook stranici Pomoć za Sergeja (Help for Sergej).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *