Sigurni Viver – sigurna u borbi protiv svakog zla

Suzan Aleksandra Viver, poznatija kao Sigurni Viver, rođena je osmog oktobra 1949. godine. Kako joj je majka bila poznata glumica, a otac predsednik NBC televizije, Viverovoj je još od malena bila obećana glumačka karijera. Svoje obrazovanje je stekla pohađajući čuveni Sara Lorens koledž, dok je kasnije studirala engleski jezik na Univerzitetu Stanford. Glumačku akademiju je pohađala na univerzitetu Jejl, a karijeru u toj branši je započela glumeći u pozorišnim predstavama. Ime Sigurni je počela da koristi davne 1963. godine inspirisana Sigurnim Hauardom, likom iz romana „Veliki Getsbi“ koga je napisao F.Skot. Ficdžerald.

Iako sporedna, već prva uloga u Vudi Alenovom filmu „Ani Hol“ joj je donela popularnost. Viverova je pokazala svoj glumački talenat i odmah postala veoma tražena glumica. Obzirom da je glumila u mnogim filmovima, navešću samo one najpoznatije koji su je i učinili ovako uspešnom i slavnom.

Nema ljubitelja naučno fantastičnih filmova koji se ne bi složili da je uspehu sva četiri nastavka filma „Osmi putnik“ u velikoj meri doprinela odlična gluma Viverove. Čuveni film „Isterivač duhova“ se danas smatra njenim najkomercijalnijim uspehom a 1988. godina se smatra jednom od najplodonosnijih za poznatu glumicu jer je postala prva kojoj je pošlo za rukom da iste godine osvoji dva zlatna globusa- jednog za glavnu ulogu u drami „Gorile u magli“, a drugog za sporednu ulogu u komediji „Zaposlena devojka“. Na žalost, ni za jedan od ova dva filma nije dobila Oskara, iako je za oba bila nominovana. Jedan od pokazatelja njenog talenta i kvaliteta glume je i činjenica da je trivijalnu romantičnu komediju „Srcelomac“ podigla na viši nivo kvaliteta i učinila je poznatom i znatno zanimljivijom.

Dala je svoj doprinos i filmu koji se zbog rekordne zarade i ogromne gledanosti smatra jedim od najprofitabilnijih filmova današnjice. Naravno, reč je o „Avataru“, filmu koji je stekao svetsku slavu i hvalospeve i posebno se istakao kompjuterskim efektima, digitalizacijom i neverovatnim efektima realizma. Nakon nabrajanja samo malog dela Viverove karijere, mislim da je svakako možemo nazvati velikim umetnikom i čudom od žene. Sada nam ostaje samo da čekamo njena buduća filmska ostvarenja i da im se radujemo, jer znamo da film ne može da bude loš ako ona igra u njemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *