“Shine on you Crazy Diamond”

Tonem u ponor ofarban duginim bojama. U svom padu pokušavam da se uhvatim za stene, a jedino uspevam da izgrebem tu jeftinu farbu. Sa mesta koje sam izgrebala se prostire užegao smrad truleži, a njihova crnoća među tim psihodeličnim bojama izgleda poput očiju koje me vrebaju. Sopstveni vrisak mi nadražuje bubne opne do granica izdržljivosti. Po prestanku njegovog eha, prostor obuzima huk duhova nekih živih ljudi, ali mrtvih duša.

Kap. Još jedna kap. I još jedna… Jedini zvuk koji čujem jeste njen graciozni pad na moju kožu. Ritmično, smisleno, staloženo, mudro govori. Njen ton smiruje. Iz faze straha, preko uznemiravajuće mirnoće, polako ustadoh i napravih korak. Jeste, ljubavi. Napravih korak. Sama. Bez tebe. Tvoja ljubav je ionako siromašna. Sve sam i do sada radila sama. Ona je samo bila motiv. Ona je samo bila veo oko očiju da imam podršku, da imam oslonac. Ona je samo bila projekcija moje imaginacije.

Fotografija: Mina Gudurić

Model: Danijela Todorović

Idi , ljubavi. Idi voli sebe. To najbolje znaš. Znam da ni ne znaš,ali to je jedino što znaš. Neću da te menjam. Ti si to što jesi, a zato te i volim. Sumirajući sebe uvideh da se zaljubih u tvoju zaljubljenost u samog sebe.

Idi ljubavi. Ponesi sa sobom jedino fotografiju mene. Za razliku od misli o meni, ona ne diše. Prvo će ti se činiti da može da govori. Nekad kao da priča različite priče, ali na kraju će se sve stopiti u jednu reč. A i kad nju zaturiš negde među starim hartijama, kao što već jednom rekoh : čuvaj me u SENCI misli.

Idi, ljubavi. Pusti me da živim u ovom svom ponoru. Pusti me da stvaram sa osećanjem. Na momente i te dugine boje znaju da me zavaraju da se stvarno pojavila duga. A i ti, ljubavi, dozvoli sebi da osećaš. Dozvoli da tim osećanjima stvaraš, kreiraš, da kroz delo, ma šta ono bilo, reprodukuješ SEBE. Dozvoli sebi nesavršenost, jer to i jesi. Ostani autentičan, vredan svačije pažnje i pohvale. Budi ti ti, stvori nešto što ćeš razumeti samo ti. Zadovoljstvo duše je najveća nagrada.

Osvrt preko desnog ramena na nebo uramljeno prozorom. Ja u džepu imam novac koji se zove sjajan dan. Vreme je za trošenje!

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *