Savamala otvorenog srca

U utorak, 1. januara i opština Savski venac biće deo tradicionalne beogradske manifestacije “Ulica otvorenog srca”. Tom prilikom, od 11 do 15h,  na ulicama Savamale organizovaće novogodišnji program pod nazivom “Savamala otvorenog srca”.

Cilj ove manifestacije je da se osim sugrađana Savamale okupe i građani iz drugih delova Beograda i učestvuju u raznovrsnom sadržaju i programu, koje su u saradnji sa opštinom Savski venac pripremili: Mikser, Kulturni Centar Grad i Dečiji kulturni centar Majdan.

Pored uličnih prodavaca kolača, lizalica i drugih slatkiša, najmlađi će moći da uživaju u nastupu hora “Čarolija” u Mikser House-u, predstavi “Asteriks i Obeliks u potrazi za Deda Mrazom” u KC Gradu, kao i da iskažu svoju kreativnost u okviru likovne radionice koju će u klubu ”Krug” organizovati DKC Majdan.

Osim autentičnih učesnika i proizvoda dizajnirane hrane, na uličnim tezgama moći će da se kupe i originalni dizajnerski komadi u okviru “Mode za poneti”.

Iako je cilj prevashodno druženje i zabava, prvi dan Nove godine u Savamali imaće i humanitarni karakter. Naime, tokom događaja prodavaće se crveni nosići, a prikupljeni novac ići će u dobrotvorne svrhe.

Manifestaciji će se pridružiti i prijatelji iz magazina LiceUlice, organizacije Duša, udruženja Nevidljivi ljudi, kao i pokretači web portala Trčanje.rs

Organizator manifestacije je opština Savski venac, a “Grad otvorenog srca” se osim u pomenutoj, održava i u nekoliko drugih beogradskih opština, dok se tradicionalna manifestacija “Ulica otvorenog srca” održava u Svetogorskoj ulici.

 

Izvor: Tanjug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *