Sanjala sam te noćas

Sanjala sam te noćas, sanjala kako me voliš. Na plaži, pod vedrim nebom, u prohladnoj noći, dok mi se sitan pesak lepi za leđa i kosu, dok nas miluje tama. Posmatra nas more, hladno i duboko. Ćutimo, jer  odavno smo sve već rekli. Gledaš me svojim prodornim , zelenim očima, pogledom od kojeg se sva topim. Nestaju okovi, mozak ne funkcioniše, gube se sve stege i ne mislim na sutra. Ne želim da prestane sva ova naša igra i nije mi važno da li ću se sutra kajati, razbiti svaku čašu koja mi se nađe u ruci, samo zato što sam se zaboravila, ponovo ti se predala i dozvolila ti da me po ko zna koji put oboriš sa nogu.

Ne osećam jezu, samo lagano gubim tlo pod nogama. Ugibam se pod tobom, zapljuskuje me toplina, i želim te sve jače, snažnije, grublje i luđe. Postojimo samo mi, i ova noć, naša isprepletena tela. Budim se,  još uvek nesvesna sveta oko sebe. Lebdim, negde izmedju sna i jave, i lepo mi je…taj osećaj, kada jesi i nisi tu, kada su čula izoštrena, telo opušteno, misli luduju i sve je tako nestvarno.

Sanjala sam te, a želim taj isti san na javi. Želim da te opet probam, po cenu da se i ovoga puta opečem. Želim da me kao nekada čekaš na poslednjoj stanici 23ke, u noći toploj i sjajnoj. Ljubiš me dugo, držiš za  ruku, i lažeš…najlepše, onako kako samo ti umeš. Znam da ću ponovo poverovati u sve, i biću srećna kao malo dete koje je upravo dobilo svoju omiljenu igračku. U tvojoj sobi, dok se Beograd bude budio  okupan prvim jutarnjim zracima, poželeću da vreme stane i da na svetu ne postoji ništa, osim nas.

couple-cute

Izvor: bimbotti.blogspot.com

Nedostaje mi taj osećaj kada ti se ljulja tlo pod nogama, kada se smeješ i raduješ suncu, gledaš kroz prozor gradskog prevoza i svakom prolazniku na pešačkom prelazu upućuješ najlepši osmeh dok u sebi  odbrojavaš minute do susreta negde na Adi, na „našem“ mestu.

Tako bi mi dobro došla jedna epizoda zaljubljivanja, ali efektnog zaljubljivanja, sa sve propratnim sadržajem: munjama, gromovima, leptirovima, elektricitetom; pa kad udari, udarilo je. Ne želim da  razmišljam o tome šta će biti kada leptirići odlete. Ostane osećaj da su nekada bili tu, a nekada taj osećaj mnogo znači. Tako jako, tako silno želim da se ponovo sretnemo, negde na putu izmedju “ovde” i “tamo”.

Kada se kazaljke poklope i kada čarolija počne prepoznaćemo tajni znak, dekodirati naš stari kod i dozvoliti da se stvari dese same od sebe, dok vreme radi za nas.

love-passion

Izvor: kootation.com

Još te volim, iako si tako boleo i umeo da osetiš kada sam najranjivija, slaba. Da budeš kao okrutno dete koje razbija iz čiste obesti svoju najdražu igračku, a onda za njom plače. Bio si moj otrov i lek. Nekada  prejaka doza tebe dovodila je do ludila, a opet bih da se vratim, da tražim đavola, nekoga sličnog sebi. Samo ja znam put do tebe, do dna, do edena, do hada. Crtam nevidljive mape, nevidljivim mastilom, i  krijem sve naše tajne, negde duboko u sebi. Tetoviram se tvojim znojem, morskom solju i svojom krvlju. Tetoviram se iznutra, da crteže ne vidi niko, a poznato je sve, početak i kraj. U jednom telu dve su  duše, crno i belo. Ti si moja nerešiva zagonetka i zbir dva prosta broja, dželat i dobri duh. Lavovski me voliš, a tako zverski boliš.

Pusti me da usnim, da spavam, da se ne budim dugo. Da odem u noć, u tišinu, među igru senki i staklenih perli…tamo gde se govori ćutanjem, a voli pogledima…gde usne mirišu na vino, konoplju i krv. Nekada sam kao glupa Crvenkapa iz bajke i još uvek ne znam da su i vuk i lovac kopilani jedne iste majke. I nije mi važno koliko nešto traje, niti koliko će trajati. Najvažnija mi je snaga tog trajanja, jer juče je samo sećanje, a sutra samo san.

One Reply to “Sanjala sam te noćas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *