Salata „Pesto pasta“

Sarme, pasulj, meso, meso i opet meso … Ima li kraja teškoj hrani? Pitam se svakoga dana …

I reših da preduzmem nešto da bar malo ublažim sate i sate provedene na traci za trčanje posle obilnog ručka.

Pronađoh zanimljiv recept za salatu „Pesto pasta“ i, kao svaki dobar gurman, reših da je odmah napravim.

Pa da krenemo …

1. Otvorite kesu kupljene paste. Ja sam za ovu priliku koristila spiralne rezance, od proizvođača Danubius.

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

 

2. Ubacite rezance u posoljenu, ključalu vodu i kuvajte ih dok ne omekšaju, ali pazite da ih ne prekuvate jer onda nećete moći da ih jedete i lepiće se za posudu u kojoj ste ih spremali.

3. Kada su rezanci gotovi, isperite ih u hladnoj vodi i iscedite vodu do kraja.

4. Stavite rezance u posudu sa nekoliko supenih kašika pesto sosa.

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

5. Promešajte pesto sos sa rezancima da bi ga upile kako treba.

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

6. Potom pospite malo rendanog parmezana i ubacite pastu u frižider dok se potpuno ne ohladi.

 

7. Dok se pasta hladi, spremite sledeće sastojke:

–       Isecite na kocke malo mocarele

–       Pripremite šaku čeri paradajza i presecite ih na pola

–       Odvojite par listova mlade salate.

–       Isecite na pola par crnih maslina.

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

 

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

8. U drugu činiju umutite ručno malo majoneza, pesto sosa, mleka i malo pavlake (ili jogurta, po želji). Promešajte dobro, dodajte so i biber u prahu i mešajte dok ne bude gipka masa.

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

 

9. Izvadite pastu iz frižidera, postavite na poseban tanjir par listova salate, dodajte rezance iz frižidera u pesto sosu, mocarelu, čeri paradajz, mladu salatu, crne masline i, na kraju, sos iz stavke 8. koji ste umutili. Sos možete prosuti preko cele salate ili ga servirati kao prilog.

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

 

10. Konačno, možete posuti još malo parmezana na vrh salate i početi sa jelom. Prijatno!

 

http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/
http://thepioneerwoman.com/

 

Recept:

Vreme pripremanja: 1 sat

Vreme kuvanja: 12 minuta

Količina: za 4 osobe:

Sastojci:

  • 1 kesa paste (rezanaca ili pene)
  • 3 supene kašike pesto sosa
  • 2 supene kašike parmezana
  • 2 supene kašike majoneza
  • 2 supene kašike pavlake (ili jogurta)
  • 1 supena kašika mleka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 cela mlada salata, iseckana po želji
  • 4 supene kašike čeri paradajza, iseckanih na pola
  • 2 supene kašike crnih maslina, iseckanih na pola
  • 100 grama mocarela sira, iseckanih na kvadratiće

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *