Sajam japanskih borilačkih veština

Prvi sajam japanskih borilačkih veština održava se u nedelju, 2. juna od 12.30h, u velikoj sali Centra za sport i kulturu “Šumice” (Ustanička 125).

Japanske borilačke veštine, kao autentična oblast japanske kulture, biće predstavljene na autentičan način. Posetioci će moći da isprobaju karate, aikido i kendo, ali i da se raspitaju o veštinama kao i o uslovima treniranja.

aikido

Svoje veštine demonstriraće oko 80 članova iz četiri organizacije. Veštinu japanskog mačevanja kendo predstaviće Kendo savez Srbije, a demonstracije će se izvoditi kako bambusovim mačem, tako i pravim.

Karate klub Japan će kroz dinamične borbe predstaviti karate kao sport. Okinava karatedo asocijacija Srbije, predstaviće kate kao i razne metode jačanja tela i duha sa izvorišta ove veštine.

Ambasada Japana i JICA godinama podržavaju promociju japanskih borilačkih veština u Srbiji – donacijama opreme ili kroz volonterski program, tj. dovođenjem instruktora volontera iz Japana, koji svoje znanje i iskustvo dele sa građanima Srbije.

Izvor: danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *