Sajam fotografije u KCB-u

Sajam fotografije uz prodajnu izložbu fotografija, knjiga i časopisa, prezentacije i razgovore održava se u galeriji Artget u Kulturnom centru Beograda (Trg Republike 5/I) od 21. do 28. decembra.

Foto-sajam predstavlja novu platformu kojom se želi unaprediti odnos prema fotografiji kao kupovnom predmetu, ali pre svega cilj je da izgradi stabilniji okvir prezentovanja, vrednovanja i klasifikacije fotografskih dostignuća i da pokuša da omogući pravilnije shvatanje fotografskog medija kod nas organizovanjem prezentacija, predavanja i stručnih skupova u okviru Sajma.

Ovom prilikom su ponuđene fotografije domaćih umetnika čiji su radovi bili u zvaničnoj selekciji Galerije Artget od njenog osnivanja do danas, radovi autora iz selekcije Galerije Remont, fotografije iz kolekcije Centra za fotografiju, kao i radovi autora koje je predložio Savet Sajma.

Prateći programi, koji se odvijaju tokom Sajma fotografije, predstavljaju rad nezavisnih fotografskih udruženja, galerija i projekata, kao i visokoškolskih ustanova čiji obrazovni program nudi izučavanje fotografije.

 

Više informacija na: www.kcb.org.r

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *