Sajam etno hrane i pića u Beogradu

Od 27. do 30. novembra, od 10 do 19h (u petak do 17h), na Beogradskom sajmu u hali 3, održavaće se sedmi Sajam etno hrane i pića.

Na sajmu će učestvovati više od 300 izlagača iz zemlje i inostranstva, koji će predstaviti preko hiljadu tradicionalnih proizvoda.

Piće i hrana užih geografskih područja koji se prave po posebnoj recepturi i u ograničenjm količinama za tržište – nacionalni specijaliteti, biće izloženi u izlagačkom delu, a specifična tradicionalna jela u revijalnom delu programa. Osim toga biće predstavljena i oprema za proizvodnju i čuvanje etno hrane, oprema za ketering, ugostiteljstvo i hotele, restorane i poslastičarnice, kao i literatura i druge usluge iz gastronomije.

Cilj ove manifestacije je da se stvaraju novi brendovi i proizvodi hrana za izvoz, što će ujedno biti od koristi za ukupnu domaću privredu.

Sajmovi etno hrane i pića pomažu da se stari recepti karakteristični za pojedine oblasti i regione Srbije sačuvaju od zaborava, a istovremeno razvijaju seoska domaćinstva. 

Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, uz podršku Privredne komore Srbije. 

Cena ulaznice je 250 dinara.

 

Više informacija na: www.etnohip.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *