Sajam država u KC Gradu

U okviru Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (ISWiB – International Student Week in Belgrade), koja se održava od 14. do 21. jula, 150 mladih ljudi iz 50 zemalja sveta imaće priliku da predstave svoju zemlju i kulturu na Sajmu država, 16. jula od 19h u Kulturnom centru Grad.

iswb

Svaki učesnik festivala će imati priliku da predstavi svoju zemlju kroz piće, hranu, nošnju, kulturu, ples, promotivne materijale ili na bilo koji drugi prikladan način. Svaka zemlja će imati svoj štand sa jasno istaknutom zastavom i imenom, a Srbiju će predstaviti domaći učesnici u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda. Ovo je pravi način za učesnike festivala da se međusobno upoznaju, ali i za Beograđane da upoznaju njihove različite kulture.

Festival se uspešno organizuje od 2006. godine, i svake godine ISWiB okupi više od 200 studenata iz zemlje i inostranstva.

Ovogodišnji moto je “Hatching The Network”, ISWiB, a učesnici će kroz različite edukativne i zabavne sadržaje, tokom ovih sedam dana trajanja festivala, imati priliku da se međusobno upoznaju, razmenjuju ideje i rade na rešavanju problema iz različitih oblasti života. Cilj manifestacije je razbijanje predrasuda, edukacija, zabava, a i popularizacija Beograda i Srbije, rušenje verskih, etničkih i nacionalnih barijera mađu mladima širom sveta.

 

Više informacija na: www.gradbeograd.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *