Rođendan Bitefa

Beogradsko pozorište Bitef teatar obeležiće 24. rođendan različitim programima u martu – video dens festivalom, gostujućom predstavom iz Folks teatra iz Beča i premijerom predstave “Yesterday-seti se da zaboraviš”.

Pozorište je osnovala Mira Trailović, a 1. i 2. marta beogradska publika nakon deset godina ponovo će moći da uživa u video dens festivalu.

On će obuhvatiti četiri segmenta projekcija kratkih, dugih, igranih i dokumentarnih plesnih video zapisa nekih od najvažnijih koreografa današnjice ali i radove mladih svetskih koreografa.

Ulaz je slobodan, a publika će pored projekcija moći da se uključi u razgovor na temu filmova koje će voditi Kajgo, baletski pedagog Marija Janković i dramaturg Bitef teatra Jelena Bogavac.

Na sam dan osnivanja Bitef teatra 3. mart gostovaće Folks teatar iz Beča sa predstavom “Magično popodne“, u režiji mladog a već zapaženog i nagrađivanog srpskog reditelja Miloša Lolića.

Lolić je sa samo četiri glumca, na potpuno nov način predstavio klasika savremene austrijske dramske književne scene Volfganga Bauera.

U sklopu obeležavanja rođendana Bitef teatar pripremio je i premijeru plesne predstave jedne od vodećih britanskih koreografa Jasmin Vardimon “Yesterday-Seti Se Da Zaboraviš“ .

Premijera predstave koja govori o dugotrajnom pamćenju tela, i kada razum želi da zaboravi, u prisustvu autorke je 16. marta.

Koreografkinja izraelskog porekla Vardimon, sa igračima Bitef Dens komanije pripremila je predstavu kao svojevrsni presek svog dosadašnjeg rada.

 

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *