Rođendan BDP-a

Beogradsko dramsko pozorište osnovano je 20. februara 1947. godine, a za 65. rođendan u pripremi je raznovrstan i bogat program.


Publika će imati priliku da pogleda beogradsku premijeru predstave niškog pozorišta „Svet“ – Branislava Nušića u režiji Milice Kralj, 18. februara, na sceni „Rade Marković“, a u predstavi igraju Dejan Cicmilović, Sanja Krstović, Katarina Mitić, Maja Banković, i drugi. Zatim sledi, beogradska premijera predstave tuzlanskog pozorišta „Krojcerova sonata“ – Lava Tolstoja u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Vlade Kerođevića, 19. februara., na sceni „Rade Marković“.

Na Novoj sceni, 22. februara biće izvedena premijera predstave BDP-a, „Nedelja: juče, danas, sutra“ – Ognjena Obradovića u režiji Milana Neškovića. U predstavi igraju MilanČučilović, Dejan Matić Mata, Jelisaveta Orašanin, Milorad Damjanović i Sandra Bugarski.

Važno je istaći i da će predstava Gorana Markovića „Falsifikator“, koja je jedna od najaktuelnijih na repertoaru pozorišta doživeti i svoju filmsku premijeru na ovogodišnjem Festu. Projekcija je zakazana za 3.mart.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *