Robin Rajt – manekenka i glumica

Robin Rajt je rođena u Americi, u Teksasu, ali je većinu života provela u San Dijegu. Zahvaljujući njenoj neobičnoj lepoti, izraženo velikim i prelepim plavim očima kao i vitkom stasu, još od malena su je smatrali jako atraktivnom i veoma rano je počela da se bavi modelingom. Robin smatra da su joj bavljenje manekenstvom i putovanja širom sveta, koje je njen posao zahtevao, omogućili da proširi vidike i upozna druge kulture.
Svojom prirodnošću, opuštenošću i harizmom oduševljava javnost i sve ljubitelje mode. Među obožavaocima je najpopularnija manekenka koja se vrtoglavom brzinom vinula na svetske piste. Neobičnom lepotom ozarila je svetske kreatore a njeno lice i figura su krasili svetske naslovnice. Međutim Robin nije bila zainteresovana da stalno bude u centru pažnje i njena iskrena želja je bila da postane igračica.
“Smatram da je moja zainteresovanost za umetnost naglo počela da se razvija kada sam imala deset godina. Bila sam ubeđena da ću završiti u Nju Jorku, na nekoj velikoj pozornici i da će moj životni poziv biti ples. Čitav plan je nestao kada sam se preselila u San Dijego. Tada sam shvatila da su moji planovi nerealni i dečji.”

robin1
Kada je završila srednju školu, Robin je dobila ulogu u televiziskoj seriji. Kako je to bio sam početak njene glumačke karijere, bilo je prirodno da bude uplašena i nesigurna u svoj glumački talenat. Ipak, uprkos svemu, Rajtova je dobila tri Emi nominacije. Ovo je bio samo početak njene velike i uspešne glumačke karijere. Primetivši je kao mladog talenta, filmska industrija je počela da se grabi oko nje. Dobijala je razne ponude za posao i svi su želeli da ova prelepa plavuša sa izuzetnim glumačkim talentom zaigra baš u njihovom filmu. Njeno prvo filmsko ostvarenje je bio blokbaster, “The Princess Bride”. Preko noći, Rajtova je postala poznata šitrom sveta. Uprkos velikoj popularnosti, Robin se trudila svim silama da je industrija ne uzme zdravo za gotovo. Nije želela da joj karijeru obeleže lepo lice i plava kosa. Smatrala je da je mnogo kvalitetnija i da može da odgovori zahtevima mnogo ozbiljnijih uloga. Veliki izazov joj je bio da zaigra u filmu, “State of Grace”, koja prati život Irskih gangstera. Da je Holivud savršeno mesto za mešanje posla i zadovoljstva, kao i da ljubavnici sa filmskog platna neretko postaju partneri i u privatnom životu, pokazalo se i u njenom slučaju; na snimanju filma se zaljubila u kolegu Šon Pena. Na žalost, njihova ljubav, za razliku od one na velikom platnu, nije potrajala.

robin2
“Što je ljubav snažnija, teže ju je održati, koliko god to čudno zvučalo. Činjenica je da nas najviše može povrediti osoba do koje nam je najviše stalo. A životne okolnosti vode nas u raznim smerovima i suočavaju sa raznim iskušenjima. Povređeni, često reagujemo negativno i sa željom da nanesemo bol onima koji su nas povredili.”
Kada je Rajtova podnela tužbu za razvod, bilo je jasno da se njihova ljubavna priča završila. Prema zvaničnim dokumentima, par je pristao na podelu celokupne imovine kao i na zajedničko starateljstvo nad maloletnim sinom.

robin-wright-2
“Svi brakovi koji traju prolaze kroz razne faze, ali to je život. Ako imate sreće, vremenom sazrevate i pronalazite načine da prebrodite krizu. Težak period je iza mene. Trenutno sam veoma zadovoljna životom koji vodim i konačno znam šta želim. Ne kajem se ni zbog čega. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *