“Ring Ring” Festival

Međunarodni festival nove muzike “Ring Ring” održava se u Beogradu od 16. do 27. maja, na sedam lokacija u Beogradu.

Ovo je osamnaesto po redu izdanje festivala, a biće organizovano 15 koncerata, izložba fotografija i niz pratećih manifestacija, a posebnu pažnju festival posvećuje predstavljanju žena autorki.

ring ring festival

Bečki duo Catch-Pop String-Strong otvara festival promo koncertom u Kulturnom centru Rex, a iste večeri sa svojim ansamblom nastupa njujorška kompozitorka Annie Gosfield.

Švedjanka Sofia Jernberg nastupiće dva puta – premijerno sa Igorom Čubrilovićem, a zatim i sa svojim kvartetom The New Songs.

Svetske premijere imaće domaće autorke Jasna Veličković, koja stiže iz Holandije sa performansom “Magnetik”, Anja Djordjević i Svetlana Maraš, koje će po prvi put izvesti uživo “Canzone distorte.

Jazz majstori poput Matthew Shipp-a, Sabir Mateen-a i Gerry Hemingway-a nastupiće u Dvorani Kolarčeve zadužbine, a program u Rexu otvoriće njujorški duet The Home of Easy credits.

Na fetsivalu će se obeležiti i 99 rodjendan legendarnog Sun Ra, a njegovu muziku izvešće Heliocentric Counterblast u Studiju 6 Radio Beograda, uz direktan prenos na talasima Trećeg programa Radio Beograda i RTS Digitala.

Ljubitelji elektronske muzike moći će da čuju i vide francuskog genija eRikm sa novim programom, kao i britanski dvojac Volcano the Bear, kojima će domaća podrška biti Lehnart Tapes.

Free jazzeri iz kvarteta The Electricsćetakodje nastupiti na festivalu, a festival će biti otvoren izložbom fotografija Ivane Čuture “RR18”, koja nekoliko godina slika festival za jazzin.rs,.

Ulaznice za svako veče u Rexu koštaju po 350 dinara, za jazz spektakl na Kolarcu 400 dnara, za KC Dragstior 250 dinara, a u Muzeju nauke i tehnike ulaznica će koštati 200 dinara. Cena festivalskog kompleta je 1450 dinara.

Prodaja ulaznica počinje 8. maja.

Program:

16.maj

Promo koncert Kulturni centar REX, 20h

Otvaranje izložbe fotografija Ivane Čuture “RR 18”

Catch-Pop String-Strong (A)

Annie Gosfield Ensemble (USA)

22. maj

Studio 6 Radio Beograda (21h), Heliocentric Counterblast (D)

uz živi TV i Radio prenos

23. maj

Savamala (Braće Krsmanovića 2), (15h), ulični koncert Heliocentric Counterblast (D)

Kulturni Centar Rex (20) Sofia Jernberg & Igor Čubrilović (Swe/Srb); The Home of Easy Credits (DK!USA)

24.maj

Kulturni centar Rex (20h) Anja Djordjević/Svetlana Maraš (Srb); The New Songs (Swe/N/Fr)

Kulturni Centar Dragstor (23h) Lenhart tapes (Srb); Volcano the Bear (UK)

25.maj

Kulturni centar Rex (20h) eRikm (Fr); The Electrics (Swe/D/USA)

26.maj

Dvorana Kolarčeve zadužbine (20h) SaMa – Sabir Mateen & Matthew Shipp (USA; WHO+ 2- Music for Quintet by Gerry Hemingway (USA/CH/Holl)

27.maj

Muzej nauke i tehnike (20h) Jasna Velicković/Nora Mulder/Clare Gallagher (Hoi/Aus/Srb) izvode “Magnetik”

 

Izvor: www.b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *