Revija austrijskog filma u KCB-u

Dani austrijskog filma pod sloganom “Kroz ogledalo”, održaće se od 19. do 24. aprila u Dvorani Kultunog centra Beograda, a publika će od 11 filmova 9 videti premijerno.

scena iz filma falko

Na svečanom otvaranju, koje se održava večeras u 21h, govoriće direktor Austrijskog kulturnog foruma Beograd Nikolas Keler, direktorka Kulturnog centra Beograda Mia David i selektor festivala Nebojša Popović.

Nakon toga sledi projekcija filma Volfganga Murnbergera “Moj najbolji neprijatelj”.

Na festivalu će biti prikazani filmovi “Disanje”, debitantski film Karla Markoviča,  “Osamdesete” – film o ljubavi u poznim godinama napravljen u Austriji, zatim muzičku biografiju Falka, najpoznatijeg austrijskog pop pevača koji je bio svetski broj jedan sa numerom “Rock Me Amadeus”. Paralelno sa tim filmom na programu je muzički dokumentarac “Schwarzkopf” o reperima imigrantima iz arapskih i balkanskih zemalja. O imigrantima govori i film Huseina Tabaka “Tvoja lepota ne znači ništa” koji je osvojio gledaoce na “Slobodnoj zoni 2012”.

Publika će moći da pogleda i dva psiho-trilera “Na kraju dana” i “Ono što ne vidiš”, sasvim posebnu naučnofantastičnu dramu “AUN – početak i kraj svih stvari”, kao i dva filma koja govore o velikoj ljudskoj potrebi za ljubavlju. “Sve nevidljive stvari” govore o gubitku kontakta među članovima porodice i društva, dok “Dan i noć” kroz život dve prostitutke traži granicu između instinktivnog i razumskog ponašanja.

Od 25. do 30. aprila šest austrijskih filmova biće prikazano u Nišu u bioskopu Kupina i Niškom kulturnom centru.

PROGRAM:

19.4. Petak

21h – “Moj najbolji prijatelj”

20.4. Subota

19h – “Na kraju dana”

21h – “Disanje”

21.4. Nedelja

19h – “Osamdesete”

21h – “Tvoja lepota ne znači ništa”

22.4. Ponedeljak

19h – “Schwarzkopf”

21h – “Falko”

23.4. Utorak

19h – “Ono što ne vidiš”

21h – “Sve nevidljive stvari”

24.4. Sreda

19h – “Aun – Početak i kraj svih stvari”

21h – “Dan i noć”

 

Izvor: www.b92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *