Reiki: Delovanje i blagodeti

Reiki, ta divna, svemoćna energija svuda je oko nas i u nama. Ona kruži, vibrira, peva i pleše, otvara pupoljke cvetova, pokreće krila leptira, raznosi kapljice vode, širi dečja usta u osmeh. Neprekidno se i veličanstveno prikazuje svuda oko nas, a u nama pokreće sve naše aktivnosti, budi interesovanja, širi ruke ka prijateljima. Da li prepoznajete sebe u ovoj priči?

Ili osećate umor, iscrpljenost, bezvoljnost, fali vam energija i sve vam je teško i naporno? Ništa čudno, ni neobično. Način života, posebno u gradskoj sredini, gde smo izloženi zagađenom vazduhu i hrani, a pre svega stresu i negativnim emocijama suzava nase energetske kanale. Naše nezavidno stanje, narušenost energetske ravnoteže i razne bolesti odraz su udaljenosti od prirode i nepoštovanja osnovnih prirodnih zakona. Nastavimo li istim tempom, stanje ćemo činiti sve težim, a naše odnose sa okolinom sve napornijim i konfliktnijim, jer su energije osećanja i misli u stalnom delovanju i razmeni sa okolinom.

Fotografija: Lily Ann

Potrebno je malo da bi smo se osećali bolje. Osvrnimo se oko sebe i radujmo proleću koje je već krenulo. Iskoristimo buđenje prirode za sopstveno buđenje. Osetimo jedinstvo sa prirodom koja pupi oko nas. Izađimo na sunce, šetajmo pored reke ili po parkovima, dišimo duboko celim plućima iz stomaka, vežbajmo i ne opterećujmo se hranom. Razbistrimo svoje misli, odbacimo brige i stahove, radujmo se sitnim stvarima, osetimo zahvalnost za sve što već imamo. Osetimo ljubav prema svetlosti, prema drveću i pticama, svojim najbližim i svim živim bićima. Sirimo svoje energetske kanale i punimo ih divnom, čistom energijom iz prirode.

Ako nam teško ide i dalje nemamo volje, Reiki može da pomogne. Osoba koja radi Reiki moze vam kanalisati energiju iz prirode i direktno vam puniti oslabljene kanale čistom energijom univerzuma.

Već posle prve serije tretmana na sebi, oslobodila sam se sopstvenih blokada i upravo na tim mestima doživela najlepši osećaj blaženstva, kao melem koji zaceljuje moje rane i osnažuje me. Bol i stezanje u grudima koje sam osećala posle smrti drage osobe transformisao se u čistu ljubav, zahvalnost za sve što smo podelili i razmenili tokom mnogo decenija prijateljstva. Upravo ljubav koja se oseti prilikom Reiki tretmana prema svetlosti i božanskim principima doprinosi sazrevanju naše svesti, daje viši smisao našem postojanju i daje nam osećaj jedinstva sa svima. Radeći Reiki na drugim ljudima doživela sam njihov probražaj, odbacivanje oklopa, teških misli i potresnih emocija.

Fotografija: Lily Ann

Posmatram svakodnevno proces izbacivanja nagomilanih štetnih emocija, straha, besa i razočaranja, otvaranje ka blagosti i bezbrižnosti, a to su upravo nove sveže energije koje ce privuci slicne iz okoline i doneti kvalitetniji i ispunjeniji život. Najočigledniji efekat, zbog koga je osoba i tražila pomoć, vidljiv je kao rukom odnesena glavobolja, otpušen nos, otkocena leđa, kao i opšte popravljanje raspoloženja i životne ravnoteže. Umesto besa i briga, pojavljuje se radost, poverenje u sebe i život, a to su sve preduslovi za bolje danas i sutra. Zato, svi na svež vazduh, sa osmehom na licu, dočekajmo aktivni i veseli prolece!                         

One Reply to “Reiki: Delovanje i blagodeti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *