Razgovor povodom romana “Raskovnik”

Razgovor povodom romana Borislava Čičovačkok, “Raskovnik” održava se danas u Studentskom kulturnom centru (Velika sala) sa početkom u 20h.

Učestvuju dr Stajn Vervat, Gojko Božović i Borislav Čičovački, a moderator razgovora je Vesna Kapor.

U muzičkom delu programa učestvuju Isidora Žebeljan (klavir), Borislav Čičovački (oboa), Aleksandar Stefanović (harmonika), a na programu su kompozicije Bele Bartoka, Dušana Radića i Isidore Žebeljan.

arhipelag-borislav-cicovacki-raskovnik

Roman “Raskovnik” je nesvakidašnja priča o emigraciji modernih vremena i povratku, kao i o ljubavi i užasima istorije u ličnom životu. Pripoveda i o zemlji iz koje njegovi junaci moraju da odu pred naletima istorijskog besmisla ili u njoj ostaju suočavajući se sa bedom, ratovima i nasiljem, ali i o svetu u kome započinju i žive svoje emigrantske živote. Junaci romana, razapeti između iskustva koje sa sobom nose i iskustva koje stiču u emigraciji, strasno i ispovedno kazuju o drami koju žive.

Borislav Čičovački je pripovedač, romansijer, solista i kamerni muzičar. Živi u Holandiji, gde je objavljen roman “Raskovnik”, sli i romani “U starini ime mu beše Hemus”, “Crni kos, a po polju božuri”, i “Rastanak u četiri prizora”, kao i knjiga pripovedaka “Nedopisane biografije”. U Srbiji su objavljeni romani “U starini ime mu beše Hemus” i “Pismo iz Amsterdama i druge nedopisane biografije”.

 

Više informacija na: www.skc.org.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *