Ratnik u nama

Uspeh nije stvar sreće, kao što i neuspeh nije stvar nesreće. Srećne okolnosti čoveka mogu da poguraju u pravom smeru, ali  on, čak iako je rođen pod srećnom zvezdom, za životno zadovoljstvo mora sam da se izbori. On, svojim radom, trudom i  strpljenjem, gradi život onakav kakav želi da ima. On nailazi na prepreke, spotiče se i pada, ali nakon toga ustaje, te se kreće u  istom pravcu, ne odustajući od cilja.

Put kojim korača, na kojem ga šibaju vetrovi života, mnogi iz njegove okoline se plaše i da pogledaju. Oni se potajno dive njegovoj hrabrosti, koja se, po njihovim parametrima, graniči sa ludošću. Njihovi životi nisu vetroviti, jer oni ne zalaze u kutke iza kojih vreba nevreme. Oni čitav život cupkaju u mestu i posmatraju ratnike koji  trče vetrovima u susret.

camouflage-makeup

Izvor: inhabitat.com

Ratnik se nikada ne predaje, čak i kada su šanse za pobedu naizgled ravne nuli. On se ne osvrće iza  sebe, ne broji pobede i poraze, i ne kuka na sav glas o težini i mukama života. Bori se, za bolje danas i za bolje sutra, za život  kakav želi da ima i veruje da ga zaslužuje. Snovi su njegove zvezde vodilje i one ga sa lakoćom svakoga jutra podižu iz  kreveta.

Ratnik živi da bi svoje ideje realizovao, za razliku od njegove okoline koja živi bez ideja, planova i akcija. On, kada se  nakon dugog pešačenja popne na tron, ne diže glavu kako bi svojim uspehom prkosio onima ispod njega. Ne diči se sobom. Ne maše svetu ispred nosa svojim silnim pobedama. On zna da se od ostalih razlikuje jedino po neiscrpnoj želji da se bori do  kraja. Za njega je svako životno nevreme izazov, dok je za ostale najopasnija pretnja. Ratnik se, verovali ili ne, oduvek krije u  svakome od nas.

Probudite ga još danas i usmerite u dobrom pravcu, jer već sutra može biti kasno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *