Radionica i promocija knjige “Arhitektura”

Radionica “Budi i ti arhitekta. Saznaj i probaj” održava se danas u Kulturnom centaru Beograda (Trg Republike 5) od 13h.

kreativni-centar-arhitektura

U okviru osme Beogradske internacionalne nedelje arhitekture, pored radionice, biće održana i promocija knjige “Arhitektura”, autorke Dragane Jokić. Ilustracije za knjigu uradio je Dušan Pavlić.

Na promociji će učesvovati autorka i đaci OŠ “Drinka Pavlović”, koji će izvoditi neke od vežbi opisanih u knjizi i na taj način otkriti i naučiti nešto više o arhitekturi i poslovima koje obavlja arhitekta.

“Arhitektura”  je knjiga koja upoznaje mlade čitaoce sa osnovnim principima nauke i umetnosti oblikovanja građevina. Čitalac saznaje ko smišlja izgled grada, od čega zavisi oblik kuće, šta se sve dešava na putu nastanka nekog građevinskog objekta, počev od prvih skica, pa do gradnje i do unutrašnjeg uređenja. Bolje se upoznaje sa odlikama različitih arhitektonskih stilova i sa čuvenim arhitektima, saznaje se kako je nastala Ajfelova kula, da li bašte mogu da budu na krovu…

Radeći vežbe predložene u knjizi dete će otkriti koje su veštine potrebne za bavljenje arhitekturom, naučiće da crta u razmeri, moći će da izradi plan svoje sobe ili da smisli nov izgled fasade.

 

Izvor: danubeogradu.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *