Prvi “nutri vikend” za dame održan u Termama Čatež

U Termama Čatež održan je nutricionistički vikend sa dr Lejlom Kažinić Kreho, lekarkom i svetski priznatom članicom Britanskog nutricionističkog udruženja, koja je svoje znanje i iskustvo stekla na uglednom Kings koledžu u Londonu. “Druženje sa Lejlom” organizovano je kao pilot projekat koji je ženama iz našeg regiona približio iskustva pripadnica lepšeg pola širom Evrope gde su takvi skupovi uobičajena praksa.

Učesnice “nutri vikenda” uživale su u biranim jelima pripremljenim po uputstvima i receptima iz knjiga “Prehrana 21. veka za žene” i “Moja mediteranska dijeta” ugledne hrvatske nutricionistkinje.

Photo: http://www.terme-catez.si

Doktorka Lejla upoznala je prisutne dame kako se odgovarajućom ishranom sprečavaju i pobeđuju neke od najčešćih bolesti žena, dok su u interaktivnoj radionici imale priliku da zajedno kuvaju po jednostavnim receptima za očuvanje zdravlja vitalnosti.

Nisu izostali ni praktični saveti kako se pobrinuti za lepšu kožu koristeći jednostavne namirnice, sastojke svake kuhinje.

Zdravi zeleni napici ujutro i uveče, kapsule ulja jagorčevine za lepšu kožu, jutarnja zumba sa instruktorkom iz Plesne škole Katarine Venturini, kao i termalni užici wellness sveta Termi Čatež, učinile su vikend kompletnim.

Projekat “Druženje sa Lejlom” nastaviće se već u martu sledeće godine u Termama Čatež za sve dame koje žele sebi da ugode.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *