Proslava Marlijevog rođendana u BG i NS

U petak, 8. februara u Božidarcu (20h), kao i u subotu, 9. februara u novosadskom klubu Quarter (22h), nastupiće Hornsman Coyote sa bendom Balkan Music Box Riddim, u okviru turneje povodom rođendana Boba Marlija.

Već decenijama Marlijev rođendan (6. februar) se proslavlja širom planete tokom celog februara, kao praznik ikone popularne kulture koja je uticala na vaspitanje generacija, šireći svetom poruku ljubavi i mira. Prema nekima on, čovek koji je celom svetu približio mističnu snagu rege muzike, postao je globalni simbol pobune protiv nepravde svetskog sistema pohlepe, koji rege autori nazivaju Babilonom.

Hornsman Coyote, internacionalno poznati rege autor iz Srbije, započeće domaću mini turneju koncertima posvećenim Bobu Marliju. Nakon brojnih nastupa širom sveta, konačno će se predstaviti i domaćoj publici zajedno sa osmočlanim bendom – Balkan Music Box Riddim, sastavljenim od najtalentovanijih muzičara ovog žanra.

U čast velikana rege zvuka, Coyote će pored svojih pesama izvesti i nekolicinu Marlijevih po sopstvenom izboru.

Kao predgrupa na beogradskom koncertu nastupiće bend CheGuerillaz, pobednici takmičenja “Tvoj zvuk 2” u aprilu prošle godine. 

Cena karte u pretprodaji je 400, a na dan koncerta 500 dinara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *