Prosečna žena

„Ako nećeš da učiš školu, udaj se. Ako nećeš da radiš – rodi decu.“

Prosto k’o pasulj reče Duško Radović.

Prosečna žena je tatina ćera 90% svog života. Recimo da u 10% izuzetka ulaze saznanja da ćera više nije nevina, da je propušila, mala i velika matura, udaja, prvo dete. Sve ostalo, šta ćera zgreši – tu je tata da ispravi. Prosečna žena je mamino dete 40% svog života, dok je mala, dok se školuje, dok je noseća i prvih godinu uz nedonošče. Ostalih 60% tu je babo da pokrije sa svojih 90%.

Fotografija: Lela Radulović

Model: Nevena Gicevic

Prosečna žena je ćera svojim roditeljima ili sestra svom bratu onda kad joj to zatreba. Da li sa šesnaest, dvadeset osam ili pedeset pet. Ako situacija to zahteva podiže se slušalica i vapi za pomoć. A u međuvremenu, želi svoju samostalnost.

Šta je to samostalnost? – pita se prosečna žena. „Pa, to je ono kad ja radim, ono završila sam fax, našla doblju šljaku, dobri kostimi, plata, svoj stan, dekoracije, nove cipele, prvo letovanje, kamčenje para, to, znaš!“

Znam, američki san, san svake žene. A kad prevali dvadest petu, pojavi se na slavi i potežu se pitanja:„Imaš li ti nekog?“, „Nećeš biti mlađa, šta planiraš u životu?“ i moj lični favorit:„Kad ćeš da se udaš? “. Prosečna žena u tašni za rezervu ima kafetin jer glava automatski zaboli od tetkinog parfema i strininih pitanja, a pametna žena – kondom.

„Imam onaj recept za tortu koju voliš, da ti dam da praviš svojoj deci.“ – oglašava se baba Mara.

„Baba bre, koju decu?“

„Pa to što nosiš valjda! Vidiš da si malo tu u tom tu delu malo šira, zna baba sine šta je to.“

90% žena sanja ličnog Rusa oligarha, a ostalih 10%, natprosečnih žena, ima već svog Rusa, ili bar šeika. Rus se savšeno uklapa u srpske parametre zeta. Plav, plavook, bogat, pravoslavac i još naftaš.

Što natftaš, pa može biti i naslednik? – Isto ti je to, nasledio, a našao, gas je gas. Bitno da je opak ko Putin, da zna da lupi šakom o sto, ili koje rebro, pa kad dođe na Balkan da zavede red u ovu anarhiju.

Prosečna žena sebi ili roditeljima rađa decu. Nit’ mužu, nit Bogu, već sebi – da je gledaju u starosti i roditeljima da imaju unučad za pravljenje grešaka. Prosečna žena je sebična, isfrustrirana i iznemogla. A za sve su krivi roditelji koji je pozivaju na porodična slavlja.

Ja kad se udam za bogataša, ja ću poboljšati svoj život. Nema roditelja da mi više naređuju. A dete ću sebi roditi, da muža bogataša zadržim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *