Promocija knjige “Revolucija u glavi”

Promocija knjige Ijana Makdonalda “Revolucija u glavi” održava se danas u 13h, u Domu omladine Beograda (Amerikana). Učestvuju Ana Sofrenović, Petar- Peca Popović, Rastko Ćirić, Zoran Paunović, Dejan Cukić i THE BEST BEAT.

Planetarno popularna liverpulska četvorka Bitlsi (The Beatles), u svoje doba izazivala je masovnu histeriju i ushićenje, a danas se smatra jednim od najvećih kulturnih fenomena 20. veka. Milioni obožavalaca u svetu, iz generacije u generaciju, iznova otkrivaju vrednosti njihovog muzičkog stvaralaštva, dok talentovani u njemu pronalaze inspiraciju za nova dela.

Knjiga „Revolucija u glavi. Pesme Bitlsa i šezdesete“ važi za jedan od najautoritativnijih radova o Bitlsima napisanih do danas. Tome doprinosi činjenica da autor, iako je ljubitelj Bitlsa i njihove muzike, nastoji da bend prikaže objektivno, ukazujući na njihove stvaralačke domete, ali i na nedostatke, koje je umetnički dvojac Lenon-Makartni vešto pretvarao u prednosti.

Jedinstven ton ovoj svojevrsnoj enciklopediji Bitlsa daje osvrt na buntovne šezdesete godine, na političke, društvene i ekonomske okolnosti u kojima je stvarao legendarni bend.

Ulaz je slobodan, a posetioci će knjigu moći da kupe po promotivnoj ceni od 1100 dinara.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *