Promocija knjige “Cvjećarnica u kući cveća”

Promocija knjige “Cvjećarnica u kući cveća” održava se večeras od 19h u Domu omladine Beograda (Klub).

Tema promocije biće: Zašto su Jugosloveni usvojili Alana Forda? Zašto je došao i ostao i postao deo nas?, a govoriće Teofil Pančić, Ivan Ivačković i Lazar Džamić – autor knjige.

U Francuskoj izdato je 12 brojeva, Brazilu tri broja, Danskoj šest brojeva, a u Velikoj Britaniji nijedan. Medjutim, Sudbina Alana Forda bila je različita u dvije zemlje – Italiji i bivšoj Jugoslaviji, a najviše u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, taj je strip postao je deo kulturne baštine, jezika i kulture.

Cvjecara-u-kući-cveca-knjiga-Lazar-Dzamic Alan Ford

Lazar Džamić se na našim prostorima povezuje sa tri inače nepovezane oblasti interesovanja. Zaljubljen u bubnjeve još od detinjstva, tokom nekoliko godina vodio je školu bubnjeva Uhvati Ritam u Beogradu i autor je prvog domaćeg priručnika za sviranje bubnjeva, sa istim nazivom. Mnogi od njegovih učenika su sada vodeća imena na domaćoj sceni.

Lazar je mnogima poznatiji kao konsultant i publicista u oblasti marketing komunikacija. Radio je sa mnogim domaćim firmama i pomogao mnogim stranim da dođu na naše tržište. Predavao je marketing komunikacije na brojnim poslovnim školama i treninzima, uključujući i specijalizaciju iz PR-a na post-diplomskim studijama Ekonomskog Fakulteta u Beogradu.

Treća oblast njegovih interesovanja je novinarstvo. Devet godina je bio novinar na radiju, da bi karijeru nastavio kao saradnik mnogih domaćih listova i magazina, uključujući i nedeljnu kolumnu iz ‘marketing fenomenologije’ Advertising (p) Age u listu Naša Borba, jednoj od vodećih nezavisnih novina na našim prostorima u vreme raspada Jugoslavije. Tekstovi iz kolumne su sakupljeni u knjizi pod istim nazivom, objavljenoj 2000. godine. Jedan je od bivših spoljašnjih urednika magazina New Moment i autor knjige satiričnih aforizama Proroci Mudro Ćute (1991).

Dobitnik je raznih profesionalnih nagrada kod nas i u inostranstvu. Živi i radi u Londonu, kao direktor strategije u agenciji Kitcatt Nohr Digitas.

 

Više informacija na: www.domomladine.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *